Skoro jasno
22°
Bratislava
Prokop
4.7.2024
Náboženský sviatok skončil tragicky: V tlačenici zomrelo viac ako sto ľudí
Zdielať na

Náboženský sviatok skončil tragicky: V tlačenici zomrelo viac ako sto ľudí

NAÍ DILLÍ / Pri tlačenici počas náboženského zhromaždenia v dedine blízko mesta Háthras v severoindickom štáte Uttarpradéš v utorok 2. júla zahynulo najmenej 87 ľudí, uviedla indická televízna stanica NDTV s odvolaním sa na úrady. Bezprostredne po incidente zdravotníci informovali o 27 mŕtvych a 150 zranených, ktorí boli prepravení do nemocníc v okolí.

Zmätok nastal, keď ľudia zo zhromaždenia odchádzali

Príčinou vzniku tlačenice bol príliš veľký počet ľudí, ktorí na hinduistické náboženské stretnutie prišli. Podľa prvých správ sa na podujatí, ktoré malo povolenie pre asi päťtisíc ľudí, zišlo vyše pätnásťtisíc veriacich, píše agentúra AP. Zmätok nastal vo chvíli, keď ľudia zo stretnutia s náboženským lídrom v ponáhľaní odchádzali, uvádzajú lokálne médiá.

Medzi obeťami sú aj ženy a deti

Pri tlačenici tam podľa posledných správ zahynulo už najmenej stošestnásť obetí. Medzi nimi je veľa žien a detí. Úrady identifikovali sedemdesiatdva obetí. Smrtiaca tlačenica vznikla na hinduistickej stretnutí s duchovným lídrom. Malo sa na ňom zúčastniť asi päťtisíc ľudí, no prišlo až pätnásťtisíc veriacich. Desiatky zranených previezli do okolitých nemocníc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy