Polojasno
21°
Bratislava
Cyril, Metod
5.7.2024
Biden priznáva, že v debate pohorel. Odôvodnil to únavou zo zahraničných ciest
Zdielať na

Biden priznáva, že v debate pohorel. Odôvodnil to únavou zo zahraničných ciest

ATLANTA / Americký prezident Joe Biden po prvýkrát priznal, že v predvolebnej debate pohorel. Priznala to aj jeho strana, čo okamžite rozprúdilo debaty o novom prezidentskom kandidátovi demokratov.

​Spomedzi demokratov sa dokonca ozval prvý americký zákonodarca a vyzval prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z kandidatúry na ďalšie funkčné obdobie. Túto odvahu nabral Lloyd Doggett a reagoval tak na minulotýždňovú 90 minútovú televíznu debatu. Biden v nej značne zaostával za svojim pravdepodobným republikánskym protikandidátom Donaldom Trumpom. Jeho šance na úspech vo voľbách sa výrazne zvýšili aj po rozhodnutí najvyššieho súdu, ktorý de facto priznal Trupovi imunitu. To čo sa medzi demokratmi šepkalo Lloyd Dogget povedal nahlas.

"Toto nie je problém jednej noci, toto je problém posledného roka, zadupávanie silných kandidátov, v asi poltucte kľúčových štátov nebol zaznamenaný žiaden pokrok," hovorí Doggett.

Biden slabý výkon priznal

Na debatu verejne zareagoval aj Biden. Priznal, že jeho výkon nebol najlepší a odôvodnil to únavou z nedávnych zahraničných ciest. Jeho súper Donald Trump má opäť dôvod na radosť. Newyorský sudca odložil oznámenie výšky trestu v kauze falšovania finančných záznamov, ktorými Trump kryl platby pre pornoherečku Stormy Daniels.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy