Zatiahnuté
21°
Bratislava
Oliver
7.7.2024
Pasažieri do cieľa nedoleteli. Ich let prerušil stav núdze
Zdielať na

Pasažieri do cieľa nedoleteli. Ich let prerušil stav núdze

TENERIFE / Lietalo spoločnosti easyJet mierilo z Londýna na španielsky ostrov. Počas letu malo pravdepodobne problémy s hydraulikou a jeho piloti tak boli nútení k návratu späť, píše portál TN.cz.

Podľa portálu TN.cz lietadlo Airbus A321 odštartovalo o 8:43 stredoeurópskeho letného času z londýnskeho letiska Gatwick. Preletelo francúzske pobrežie a dostalo sa do blízkosti španielskeho vzdušného priestoru, no napokon sa muselo otočiť a zamieriť späť do Veľkej Británie.

Núdzový signál

Dôvodom bol núdzový signál, ktorý piloti lietadla vyslali. Presná povaha mimoriadnej udalosti ešte nie je známa. Zrejme malo ísť o problémy s hydraulikou.

Pre 244 pasažierov na palube nakoniec všetko dobre dopadlo. "Môžeme potvrdiť, že kapitán letu sa rozhodol preventívne vrátiť na letisko Gatwick kvôli technickému problému. Kapitán vykonal rutinné pristátie v súlade so štandardnými operačnými postupmi a cestujúci normálne vystúpili," uviedla letecká spoločnosť vo vyhlásení.

"Zabezpečujeme náhradné lietadlo. Radi by sme poďakovali zákazníkom za trpezlivosť a ospravedlnili sa za akékoľvek nepríjemnosti spôsobené v dôsledku oneskorenia. Bezpečnosť a blaho našich zákazníkov a posádky je našou najvyššou prioritou a easyJet prevádzkuje svoje lietadlá v prísnom súlade s pokynmi výrobcu," dodali zástupcovia aerolinky.

Problémy mali aj iné lety

S podobným problémom sa pred týždňom stretával let z Londýna do chorvátskeho Dubrovníka. Dva týždne späť sa potom muselo vrátiť lietadlo smerujúce z Manchestru do Španielska, a to kvôli technickým problémom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy