Zatiahnuté
11°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Najmenej 12 ľudí sa zranilo pri tlačenici na festivale. Problémom mali byť búrky
Zdielať na

Najmenej 12 ľudí sa zranilo pri tlačenici na festivale. Problémom mali byť búrky

JIHLAVA / 17 zranených, dvaja sú dokonca na jednotke intenzívnej starostlivosti jihlavskej nemocnice. To je bilancia nočnej tragédie na hudobnom festivale v Jihlave. Hlavný stan pre stovky ľudí neuniesol ťarchu dažďovej vody a začal sa rúcať. Ľudia vybiehali von a nastala panika.

V sobotu (6.7.) sa v Jihlave končil 10. ročník festivalu Vysočina fest. Problémy tam spôsobili búrky, keď vypadla elektrina. "Po výpadku elektriny sa začala prehýbať strecha nafukovacieho stanu. Po výzve organizátorov k jeho opusteniu sa ľudia v panike vrhli ku vchodu a došlo k zraneniu najmenej 12 osôb," uviedla tamojšia polícia.

Silná búrka údajne odstavila z prevádzky kompresory, ktoré stan nafukovali. Váha vody potom pretrhla plášť jeho strechy. Ľudia po sebe šliapali, každý sa chcel dostať von čo najskôr. K incidentu došlo krátko po polnoci. Na mieste zasahovali všetky zložky integrovaného záchranného systému. Silná búrka sa v sobotu prehnala aj Prahou, kde večer spadol strom na dvoch ľudí a jedného vážne zranil. 

Prípadom sa zaoberá polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy