Polojasno
10°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Dovolenka sa zmenila na nočnú moru. Češka prišla o prsty a teraz nemôže opustiť krajinu
Zdielať na

Dovolenka sa zmenila na nočnú moru. Češka prišla o prsty a teraz nemôže opustiť krajinu

MEXIKO / Prvá dovolenka bez detí sa pre Terezu a Michala Machařových zmenila na nočnú moru. Kvôli hurikánu Beryl Tereza v Mexiku prišla o tri prsty. Trpela dvanásť hodín bolesťami, kým ju ošetrili. Teraz nevie, či ju vôbec prepustia z nemocnice a dovolia jej odcestovať z Mexika. S manželom sa boja, že budú musieť zaplatiť milióny korún za liečbu, uviedol portál TN.cz.

Najhoršie chvíle života

Tereza Machařová prežíva najhoršie chvíle života. Leží v nemocnici tisíce kilometrov od domova a netuší, čo bude ďalej. Obáva sa, či ju dovolia vrátiť sa domov do Česka. "Neviem, čo máme robiť. Doma na mňa čakajú tri deti a ja ani neviem, kedy sa odtiaľto dostanem," rozplakala sa Tereza pre TN.cz. O ich deti sa aktuálne starajú prarodičia. Jej manžel Michal sa obáva, že ich v nemocnici držia kvôli možným nezaplateným liečebným nákladom. Ak nebude potrebné, aby Terezu znovu operovali, mali by ju už v stredu 10. júla prepustiť. "Primárne nás zaujíma, aby sme mali možnosť odísť z nemocnice," opísal Michal.

Momentálne nevedia, čo bude platiť poisťovňa

Veria však, že možné finančné problémy budú môcť riešiť z Česka. "Aspoň keby nám vystavili faktúru a povedali nám, že sa d splatiť spätne, tak by sme to mohli riešiť z domu, kde budeme mať lepšie informácie. Ale bojíme sa, aby sme nezostali v Mexiku kvôli tomu, že nemáme päťdesiat alebo sto tisíc dolárov na zaplatenie liečby a nemôžeme opustiť krajinu," vysvetlil manžel zranenej Terezy. Potrebujú navyše, aby im mexickí lekári dali lieky na cestu domov. "Chceme odtiaľto hlavne odísť a aby žena dostala lieky. Viete si predstaviť, aké to je bolestivé, mať amputované prsty a lietať osemnásť hodín lietadlom. Bude treba, aby som sa o ňu staral a podával jej lieky na bolesť," zveril sa Michal.

Nárazy roztrhli dvere a odsekli jej tri prsty

Jeho žena stále trpí hlavne kvôli prístupu hotela, kde boli počas hurikánu ubytovaní. "Mali nám zabezpečiť bezpečie, aby sme to prežili v poriadku. Viem, že bolo hlúpe vybehnúť z izby, ale viete, ako som sa bála, keď sa všetko rozpadlo. Bála som sa, že nás tie veci alebo nejaká tyč z okna zabije. Jediné, čo človeku napadne, je utiecť," sťažovala sa. Silné veterné nárazy roztrhli dvere a potom jej odsekli tri prsty. "Prekvapilo ma, aké boli ťažké. Tak som ich chytila aj zhora a kým sa na mňa manžel otočil, aby mi pomohol, tak mi tie dvere ruku pricvikli. Prešli takmer až na druhú stranu, pričom mi stále držali ruku, a asi dobrú minútu sme ich nemohli dostať späť. Kričali sme o pomoc, ale personál celého hotela sa schovával, takže na poschodí nebol nikto, kto by nám mohol pomôcť. Michal sa snažil otvoriť tie dvere. V prvej chvíli sme zistili, že mám do polovice amputované dva prsty. Tretí prst sme nevideli, všade bola krv," opísala Tereza. Odvtedy prechádza peklom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy