Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Obľúbené aerolinky zrušili desiatky letov. Tisíce ľudí uviazli na letiskách
Zdielať na

Obľúbené aerolinky zrušili desiatky letov. Tisíce ľudí uviazli na letiskách

LONDÝN / Letecké spoločnosti British Airways a EasyJet v pondelok 8. júla zrušili kvôli preťaženiu leteckej prevádzky a zlému počasiu desiatky letov. Viac ako desaťtisíc cestujúcich tak uviazlo na londýnskych letiskách Heathrow a Gatwick. A pravdepodobne nedostanú ani žiadne odškodnenie, uviedol portál TN.cz.

Aerolinky zrušili desiatky letov

Chaos vypukol v pondelok 8. júla na niekoľkých európskych letiskách po tom, čo aerolinky British Airways a EasyJet zrušili desiatky letov, informoval portál TN.cz. Dôvodom má byť preťaženie letovej prevádzky a tiež nepriaznivé počasie, píše denník Mirror. Na londýnskych letiskách Heathrow a Gatwick tak uviazlo viac ako desaťtisíc cestujúcich. Celkom bolo podľa webu Independent zrušených tridsaťdva letov na krátke vzdialenosti. Klienti aerolinky EasyJet neodleteli napríklad do Budapešti, Benátok alebo na ostrov Lanzarote. British Airways potom zrušili lety do Ríma, Neapola alebo Barcelony. Ďalšie stovky letov navyše nabrali rôzne veľké oneskorenia.

Odškodnenia sa cestujúci asi nedočkajú

Odškodnenia sa ale cestujúci pravdepodobne naozaj nedočkajú. "Je nám ľúto, že došlo k zrušeniu letov. Dôvodom je obmedzenie riadenia letovej prevádzky. To sa ale považuje za mimoriadnu udalosť, ktorú nemáme pod kontrolou," uviedla spoločnosť EasyJet vo vyhlásení. Podľa európskych práv cestujúcich v leteckej doprave majú však aerolinky povinnosť zabezpečiť svojim klientom hotely, stravu a alternatívne lety. "Vieme, že toto je pre našich zákazníkov frustrujúce a snažíme sa ich preto dostať na najbližší možný let," povedal hovorca British Airways.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy