Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Muž chcel cestovať lietadlom s granátmi. Na letisku ho zatkli
Zdielať na

Muž chcel cestovať lietadlom s granátmi. Na letisku ho zatkli

Zdroj: hawaii police department

HONOLULU / Havajské letisko v utorok (9. júla) evakuovali po tom, čo u jedného z cestujúcich našli v príručnej batožine dva granáty. Privolaní policajti evakuovali terminál letiska.

V utorok (9. júla) skoro ráno, zamestnanci na medzinárodnom letisku Hila pri kontrole u jedného z cestujúcich našli v príručnej batožine dva neaktívne granáty. Privolaní policajti najprv evakuovali terminál letiska a následne na miesto prišli pyrotechnici, ktorí preskúmali podozrivé predmety.

"V reakcii na výzvu o 5:44 dôstojníci zabezpečili a evakuovali oblasť terminálu, ako preventívne bezpečnostné opatrenie, kým na miesto dorazila bombová jednotka a určila, že ide o inertné granáty," uviedla havajská polícia v tlačovej správe. Pyrotechnici zistili, že ide o neaktívne granáty, čiže neboli nebezpečné. Polícia však 41-ročného cestujúceho z Japonska, ktorému batožina patrila, zadržala na základe obvinenia z teroristického ohrozovania a muž zostal vo väzbe. "O 6:45 polícia zatkla 41-ročného Akita Fukušimu z Kanazawy za teroristické vyhrážanie prvého stupňa. Fukušima bol prevezený do zadržiavacieho zariadenia a zostáva vo väzbe. Letisko obnovilo prevádzku o 6:50," doplnili policajti v správe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy