Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Na pláži plnej dovolenkárov objavili nebezpečnú vec. Obyvatelia varujú
Zdielať na

Na pláži plnej dovolenkárov objavili nebezpečnú vec. Obyvatelia varujú

ZADAR / Chorvátsko je znepokojené nedávnym nálezom na obľúbenej pláži. Žena, ktorá sa prišla vykúpať, objavila medzi kameňmi odhodenú injekciu. Vyzýva preto ďalších návštevníkov, aby si dávali pozor, kam si ľahnú. Doposiaľ na tejto pláži takéto nálezy neboli zaznamenané, uviedol portál TN.cz.

Verejnosť je vydesená

Zadarská verejnosť je vydesená po tom, ako bola na pláži Lipauska v Bibinje, neďaleko Zadaru, objavená injekcia s ihlou, informuje TN.cz. Žena, ktorá prišla k moru, našla ihlu medzi ohorkami cigariet a iným drobným odpadom. "Na ihlu sme sa takmer napichli, medzi kameňmi sme ju ani nevideli," popísala svoj nepríjemný zážitok. Na tejto pláži sa už roky kúpe a nikdy predtým sa s niečím podobným nestretla. Ihlu vyhodila do koša. Nález vyvolal medzi miestnymi obyvateľmi pobúrenie a obavy. Niektorí spomínali, že na plážach našli aj rozbité sklo a iné nebezpečné predmety, uvedol chorvátsky denník Zadarski List.

Mestské úrady sa nálezom zaoberajú

Mesto už bolo informované o injekcii. Riaditeľ mestskej spoločnosti Bibinjac doo, ktorá sa stará o čistotu pláží, Tome Šimunić, potvrdil, že správu zaznamenali na sociálnych sieťach.Naša spoločnosť o tom nedostala oficiálne oznámenie. Prvou a hlavnou úlohou zamestnancov Bibinjecu je však každé ráno navštíviť všetky pláže. Nie je to malá úloha, pretože v našej oblasti máme sedem kilometrov pobrežia. Všetky tie pláže by sa mali navštíviť, vyčistiť, zhrabať, pozametať," vysvetlil riaditeľ. "Pláže upratujeme sedem dní v týždni, odpočinok nie je ani cez víkend, pretože sa v sobotu a v nedeľu ľudia kúpu, takže aj komunálni pracovníci musia na plážach odvádzať svoju prácu," doplnil Šimunić, dodávajúc, že ľudia sú čoraz neporiadnejší. "Pred niekoľkými rokmi sme museli zaviesť druhú smenu čistenia pláží, aby sme ich udržali čisté," prezradil.

Problémy s odpadkami rastú

Problém s odpadkami sa zhoršuje aj v meste Pula. Len v júni bolo v meste zaznamenaných až 105 ton odpadu uloženého vedľa kontajnerov, vrátane objemného odpadu, ktorý nepatrí do bežných smetných nádob. Nesprávna likvidácia odpadu je problémom nielen pre obyvateľov, ale aj pre prevádzkovateľov reštaurácií, ktorí často vyhadzujú odpad vedľa cudzích kontajnerov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy