Zatiahnuté
10°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Na Trumpa útočil iba dvadsaťročný mladík. Bol voličom republikánov
Zdielať na

Na Trumpa útočil iba dvadsaťročný mladík. Bol voličom republikánov

WASHINGTON / Strelca, ktorý v sobotu (14.7.) zaútočil na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, úrady identifikovali ako 20-ročného Thomasa Matthewa Crooksa z Pensylvánie. Uviedol to Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI). Útočník bol v Pensylvánii registrovaný ako volič republikánov, informujú americké médiá s odvolaním sa na evidenciu voličov.

U útočníka našli v aute výbušniny

Muž, ktorý sa podľa úradov pokúsil zavraždiť amerického exprezidenta Donalda Trumpa, mal vo svojom aute výbušniny. S odvolaním sa na zdroje blízke vyšetrovaniu o tom dnes informujú niektoré americké médiá. Ich informácie tiež nasvedčujú tomu, že sa výbušniny našli aj v bydlisku páchateľa. Auto dvadsaťročného muža, ktorý bol na mieste činu zastrelený, bolo podľa denníka The Wall Street Journal  zaparkované neďaleko dejiska Trumpovho sobotňajšieho mítingu v Pensylvánii. Podľa informácií denníka The New York Times  vo vozidle vyšetrovatelia našli "dve výbušné zariadenia".

​Atentátnika od exprezidenta delilo dvesto metrov

Meno útočníka Crooksa oznámila FBI s tým, že vyšetrovanie okolností streľby pokračuje. Hoci bol Crooks registrovaným voličom republikánov, podľa televízie CNN v januári 2021 poslal pätnásť dolárov organizácii vyberajúcej politické príspevky, ktorá podporuje demokratov. Agentúra AP napísala, že Crooks príspevok poslal v deň Bidenovej inaugurácie. Podľa svedeckých výpovedí útočník strieľal zo strechy, pričom ho od exprezidenta delilo menej ako dvesto metrov.

​Trump opustil po ošetrení v nemocnici Pensylvániu a teraz je v New Jersey. Zábery na sociálnych sieťach ukazujú, ako vystupuje z lietadla. Agentúra AP uviedla, že Trump strávi noc vo svojom súkromnom golfovom klube v Bedminsteri v New Jersey. Rovnakú informáciu oznámil televízii CNN tiež republikánsky člen Snemovne reprezentantov Daniel Meuser.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy