Zatiahnuté
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Tragédia počas finále Eura: Počet obetí útoku stúpol na deväť
Zdielať na

Tragédia počas finále Eura: Počet obetí útoku stúpol na deväť

Zdroj: Twitter

MOGADIŠO / Počet obetí výbuchu pri kaviarni v somálskom hlavnom meste Mogadišo stúpol na najmenej deväť, pričom zranenia utrpelo dvadsať ďalších ľudí, uviedla tamojšia polícia. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Futbaloví fanúšikovia v nedeľu 14. júla v kaviarni práve sledovali finálový zápas majstrovstiev Európy medzi Španielskom a Anglickom, keď pred kaviarňou explodovalo auto naložené výbušninami. "Pri výbuchu zahynulo deväť civilistov a dvadsať ďalších bolo zranených," uviedla národná bezpečnostná agentúra. Zvýšil sa tak oficiálny počet obetí, ktorý úrady uviedli v nedeľu 14. júla. Policajné zdroje pre agentúru AFP spresnili, že na hlavnej ceste pred budovou kaviarne zahynulo päť ľudí vrátane vodičov okoloidúcich vozidiel, kým ďalší štyria ľudia zahynuli vo vnútri podniku.

K zodpovednosti za bombový útok sa doposiaľ neprihlásila žiadna skupina, podľa tamojších štátnych médií ho však údajne podnikli džihádisti z hnutia aš-Šabáb, napojení na teroristickú sieť než ako 17 rokov a uskutočnilo množstvo bombových útokov v hlavnom meste aj v iných častiach krajiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy