Jasno
22°
Bratislava
Filip
23.8.2024
Republikáni potvrdili Trumpa ako svojho prezidentského kandidáta
Zdielať na

Republikáni potvrdili Trumpa ako svojho prezidentského kandidáta

MILWAUKEE / Bývalý americký prezident Donald Trump sa po prvýkrát od neúspešného atentátu ukázal na verejnosti. Na republikánskom zjazde ho vítali ako hviezdu a hrdinu. Strana si dokonca už vybrala nominanta na viceprezidenta. Riadila sa pritom odporúčaním samotného Trumpa.

Trump si opätovnú kandidatúru oficiálne zabezpečil na nominačnom zjazde Republikánskej strany v meste Milwaukee, na ktorom získal podporu dostatočného počtu delegátov. Exprezident dosiahol potrebnú hranicu hlasmi zo svojho domovského štátu Florida. K potvrdeniu republikánskeho prezidentského kandidáta došlo dva dni po streľbe na Trumpa počas predvolebného zhromaždenia v meste Butler v americkom štáte Pensylvánia.

​Trump si za svojho viceprezidenta vybral J. D. Vancea

Exprezident USA Donald Trump v pondelok 15. júla tiež oznámil, že za svojho kandidáta na viceprezidenta v novembrových voľbách si vybral amerického senátora za štát Ohio J. D. Vancea. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry Reuters.

"Po dlhom zvažovaní a premýšľaní a po zvážení obrovských talentov mnohých ďalších som sa rozhodol, že najvhodnejšou osobou na post viceprezidenta Spojených štátov je senátor J. D. Vance," napísal Trump na svojej sociálnej sieti Truth Social.

James David Vance je senátorom za štát Ohio od januára 2023. V minulosti patril medzi kritikov Trumpa – verejne ho označil za "idiota" a "amerického Hitlera", pripomína agentúra Reuters. Neskôr sa však stal jedným z jeho najväčších obhajcov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy