Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Americký prezident Biden musel zrušiť svoje plány: Bol pozitívne testovaný na covid
Zdielať na

Americký prezident Biden musel zrušiť svoje plány: Bol pozitívne testovaný na covid

LAS VEGAS / Americký prezident Joe Biden mal pozitívny výsledok testu na infekčné ochorenie COVID-19. Na brífingu to potvrdila aj tlačová tajomníčka Bieleho domu Karine Jean-Pierreová, ktorá dodala, že Biden má len mierne príznaky ochorenia.

Prezident sa bude izolovať vo svojom dome

Podľa agentúry AFP o Bidenovom pozitívnom teste na covid ako prví v noci na štvrtok (18.7.) SELČ informovali organizátori konferencie v Las Vegas, kde mal prezident v stredu (17.7.) večer (miestneho času) vystúpiť s prejavom. V Las Vegas mal predtým Biden aj iný program, pričom sa ešte údajne cítil dobre. "Prezident mal dnes popoludní symptómy ochorenia horných dýchacích ciest, vrátane výtoku z nosa a neproduktívneho kašľa so všeobecnou nevoľnosťou," uviedla neskôr hovorkyňa Bieleho domu.

Zdravotný stav amerického prezidenta je v posledných týždňoch pod drobnohľadom nielen politikov, ale aj verejnosti. Niektorí členovia jeho Demokratickej strany si totiž myslia, že už nie je dostatočne zdravý na výkon ďalšej funkcie. On to však odmieta, aj keď v najnovšom rozhovore priznal, že ak by mu lekári zistili zdravotný problém, premýšľal by o vzdaní sa kandidatúry.

S odvolaním sa na prezidentovho osobného lekára hovorkyňa dodala, že prezident dostal svoju prvú dávku lieku Paxlovid a bude sa izolovať vo svojom dome v Rehoboth Beach v štáte Delaware - v súlade s usmerneniami amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb. Podujatím, na ktorom sa mal Biden zúčastniť, je konferencia najväčšej ľudskoprávnej organizácie v USA zastupujúcej záujmy ľudí latinskoamerického pôvodu, známej ako UnidosUS. Jej nestranícky status jej bráni podporovať politických kandidátov. Biden, podobne ako republikánsky vyzývateľ Donald Trump, sa však pred novembrovými voľbami snažia získať si priazeň aj tejto časti amerických voličov, podotkla televízia CNN.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy