Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Chaos v uliciach: Výtržníci podpálili autobus a prevrátili policajné auto
Zdielať na

Chaos v uliciach: Výtržníci podpálili autobus a prevrátili policajné auto

Zdroj: TV JOJ

LEEDS / Dvojposchodový autobus v plameňoch, prevrátené policajné auto či rozbité okná. V anglickom meste Leeds na severe krajiny vypukli násilnosti. Nikto však podľa úradov neutrpel zranenia. Polícia najprv zasahovala v jednom dome, no potom sa výtržnosti rozšírili na celú ulicu.

​Zapálený autobus museli hasiť miestni ľudia

Stovky ľudí zostali do neskorých nočných hodín na uliciach posiatych odpadkami. Podľa reportéra BBC sa zdalo, že v oblasti okolo polnoci nezasahovala žiadna uniformovaná polícia. Zapálený autobus podľa neho hasili miestni ľudia pomocou kýbľov s vodou, zatiaľ čo čakali na príchod hasičov. Zhruba o hodinu neskôr na miesto dorazili hasiči aj policajti. Polícia grófstva West Yorkshire vo svojom vyhlásení vydanom po polnoci uviedla, že "na miesto bolo nasadené veľké množstvo policajtov, ktorí sa starajú o verejný poriadok".

Úrady motív nepotvrdili

Dôvodom nepokojov mal byť údajne spor obyvateľov so sociálnymi pracovníkmi. Úrady to však nepotvrdili. "Radi by sme obyvateľov dôrazne odradili od špekulácií o príčinách týchto výtržností, ktoré podľa nášho názoru vyvolala kriminálna menšina s úmyslom narušiť vzťahy v komunite," uviedla polícia grófstva West Yorkshire.

"Výtržnosti tohto druhu nemajú v našej spoločnosti miesto," vyhlásila ministerka vnútra a poslankyňa za grófstvo West Yorkshire Yvette Cooperová. Polícia tento incident vyšetruje a o jeho motíve bude informovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy