Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Zrútil sa diaľničný most v Číne: Hlásia 30 nezvestných a 11 zosnulých
Zdielať na

Zrútil sa diaľničný most v Číne: Hlásia 30 nezvestných a 11 zosnulých

PEKING / Pri čiastočnom zrútení diaľničného mosta na severe Číny zomrelo najmenej 11 ľudí a ďalších 30 je nezvestných. Do záchranných akcií sa zapojilo vyše 800 záchranárov za pomoci 90 vozidiel, 20 člnov a 41 dronov.

Most v provincii Šen-si sa podľa miestnych úradov zrútil v dôsledku prudkého dažďa a bleskových povodní. "Záchranári následne vyslobodili z rieky päť automobilov," napísala štátna tlačová agentúra SinchuaPo viac než 30 nezvestných ľuďoch po zrútení diaľničného mosta pátra vyše 800 záchranárov za pomoci 90 vozidiel, 20 člnov a 41 dronov.

Na tragédiu reagoval aj Čínsky prezident

Čínsky prezident Si Ťin-pching vyzval na vyvinutie maximálneho úsilia na nájdenie nezvestných. Štátna televízia CCTV spresnila, že k zrúteniu mosta došlo v meste Šang-luo v provincii Ša-an-si ešte v piatok (19. júla) večer miestneho času. "Približne 20 vozidiel a 30 ľudí je nezvestných," dodala televízia.

Čínu od začiatku leta zužujú dažde a povodne

Záchranným zložkám sa doposiaľ z vody podarilo vytiahnuť päť vozidiel. Prudké lejaky sužujú rozsiahle oblasti severnej a strednej Číny už od utorka (16. júla), pričom spôsobili prívalové povodne a problémy v doprave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy