Skoro jasno
26°
Bratislava
Alica
6.9.2024
Chystáte sa do zahraničia? Toto sú dôvody, pre ktoré by ste nemali zabudnúť na poistenie
Zdielať na

Chystáte sa do zahraničia? Toto sú dôvody, pre ktoré by ste nemali zabudnúť na poistenie

BRATISLAVA / Pri cestovaní do zahraničia je dôležité nezabudnúť na poistenie. Nikdy totiž neviete, aká nepríjemnosť sa vám môže prihodiť a bez poistky vás to môže stáť nemalé peniaze.

​O Európsky zdravotný preukaz môžete zadarmo požiadať vo svojej poisťovni. Vďaka nemu máte v zahraničí zabezpečenú neodkladnú zdravotnú staroslivosť. Použiť ho môžete v rámci Európskej únie, Švajčiarsku, ale aj Srbsku, Macedónsku a Čiernej Hore. Európsky zdravotný preukaz ale nepokryje všetko, napríklad zdravotnú starostlivosť v súkromných klinikách či sanatóriách.

"Takisto nepokrýva prevoz pacienta na Slovensko, čo je veľmi nákladná položka. Určite z toho dôvodu odporúčam cestovné poistenie aj keď ideme na nejakú 2 - 3 dňovú dovolenku," hovorí Jaroslav Krajňák, riaditeľ pre neživotné poistenie Fingo.sk

To vám pokryje napríklad liečebné náklady, akými sú bolesť brucha, horúčky, prípadne menšie zlomeniny, ale aj hospitalizáciu a pri vážnych nehodách aj prevoz na Slovensko. Dôležité je tiež poistiť si batožinu a doklady. Neraz sa stáva, že sa batožina stratí niekde na letisku alebo ju ukradnú. Čo sa dokladov týka, vyhotovenie nových v zahraničí vás môže vyjsť poriadne draho.

Na toto nezabudnite

"Ak idete na dovolenku autom, tak si pripoistiť aj technickú pomoc v zahraničí pre vaše vozidlo, a aby ste nedoplatili na to, že na tú dovolenku nevycestujete, tak si určite poistite aj storno toho zájazdu." pokračuje Krajňák.

Ak plánujete dovolenku s vašim štvornohým miláčikom, poistiť viete aj jeho. Ten totiž dokáže urobiť škodu na majetku či už prenajímateľa alebo hotela. Poistku mu viete vybaviť aj v rámci poistenia majetku.

Ako poistenie je ideále?

Pri výbere toho najideálnejšieho poistenia si určite nechajte poradiť. Poistka by mala zahŕňať liečebné náklady, pri ceste autom technickú pomoc v zahraničí, batožinu a storno zájazdu.

"Keď ide nejaká štvorčlenná rodina do Chorvátska dajme tomu autom, tak to poistenie vychádza na týždeň zhruba od nejakých 90 do 130 Eur aj s tým stornom poistenia zájazdu," dodal Krajňák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy