Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Scéna ako z hororu. Deti sa hrali na pláži pri mŕtvole muža
Zdielať na

Scéna ako z hororu. Deti sa hrali na pláži pri mŕtvole muža

Zdroj: SITA

PRIMORSKO / Český turista zomrel v nedeľu 21. 7. na pláži. Okolo jeho zosnulého tela sa ešte desiatky minút hrali deti, píše web TN.cz.

Mŕtve telo 66-ročného muža ležalo na bulharskej pláži v nedeľu popoludní. Podľa webu TN.cz si deti ponad telo muža hádzali loptu približne 70 minút. Záchranári sa ho snažili ešte 15 minút oživovať, no neúspešne. Mohli iba konštatovať smrť.

Žiadne stopy po násilí

Na mužovom tele neboli žiadne stopy po násilí. Z toho dôvodu nariadili úrady súdnu pitvu. Špekuluje sa, že Čech sa mohol utopiť v mori, ktoré jeho telo následnej vyplavilo na pláž.

"Bohužiaľ môžeme potvrdiť, že v nedeľu popoludní zomrel pri bulharskom letovisku Primorsko český občan, ktorý tam trávil svoju dovolenku s cestnou kanceláriou. Náš zastupiteľský úrad je ohľadom ďalšieho postupu v kontakte s tamnými úradmi," informoval hovorca. Daniel Drake.

Prvé úmrtie Čecha

V Primorsku nejde o prvé úmrtie počas leta, ide však o prvé tohtoročné úmrtie občana Českej republiky. V stredu 17. júla sa tam utopil 52-ročný muž. "Cez víkend bola búrka. Voda sa v takýchto prípadoch mení, vznikajú priehlbiny a sú tam podvodné prúdy. Preto by sa turisti mali nestráženým plážam vyhýbať," uviedol vtedy hlavný plavčík Petar Rusev.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy