Jasno
19°
Bratislava
Marianna
7.9.2024
Kamala Harrisová má prisľúbenú podporu delegátov. Chcem do toho ísť a vyhrať, tvrdí
Zdielať na

Kamala Harrisová má prisľúbenú podporu delegátov. Chcem do toho ísť a vyhrať, tvrdí

Zdroj: TASR

WASHINGTON / Viceprezidentka Kamala Harris má prisľúbenú podporu dostatočného počtu delegátov, aby sa mohla stať oficiálnou prezidentskou kandidátkou demokratickej strany. Tvrdia to svetové agentúry. Nahráva jej aj fakt, že za jediný deň vyzbierala demokratická strana na jej kampaň od darcov 81 miliónov dolárov, čo je rekordné číslo.

Podľa agentúr je Harrisovej naklonených vyše 2 600 delegátov

Delegátov je okolo 4-tisíc. Kamala Harris potrebuje na nomináciu podporu polovice. Podľa agentúr jej je už teraz naklonených vyše 2 600 delegátov. "Chcem do toho ísť, zaslúžiť si nomináciu a vyhrať. Urobím všetko, aby sme zjednotili Demokratickú stranu a národ," uviedla Harris. Ku kandidatúre jej telefonicky blahoželal aj samotný Joe Biden a sľúbil, že bude stáť po jej boku.

Joe Biden sa po kovide vrátil do úradu a tento týždeň sa má stretnúť izraelským premiérom Netanjahuom. Kamala Harris si chce náklonnosť delegátov udržať. V jej prospech hovorí aj priazeň darcov. Iba za prvý deň po odstúpení Joea Bidena získala na kampaň rekordnú sumu - 81 miliónov dolárov. "Myslím si, že to má viac menej isté. Každý, kto mohol byť jej vyzývateľom, ju už podporil. Je nepravdepodobné, že by sa do súboja pustil niekto ďalší a situáciu by ešte viac skomplikoval," potvrdil John Mark Hansen. 

Hudbu počas kampane zabezpečí pesnička od Beyoncé 

Nominačný zjazd demokratov bude 19. augusta. Hlasovanie delegátov chce však strana urobiť tento raz cez internet o dva týždne skôr. Tím okolo viceprezidentky myslel už aj na hudbu počas kampane. Speváčka Beyoncé súhlasila, že na tieto účely môže byť použitá jej skladba s názvom Freedom - teda Sloboda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy