Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Po výbuchu v skladoch s pyrotechnikou hlásia jednu obeť a dvoch nezvestných
Zdielať na

Po výbuchu v skladoch s pyrotechnikou hlásia jednu obeť a dvoch nezvestných

SOFIA / Pri sérii výbuchov v šiestich skladoch zábavnej pyrotechniky neďaleko Sofie zahynul najmenej jeden človek a ďalší utrpel ťažké zranenia. Informoval o tom tamojší minister vnútra Kalin Stojanov a dodal, že dvaja ľudia sú nezvestní.

Výbuchy nastali vo štvrtok (25. júla) v meste Elin Pelin približne 24 kilometrov juhovýchodne od Sofie. Stojanov uviedol, že 49-ročný muž zomrel po hospitalizácii s ťažkými popáleninami a zraneniami spôsobenými nadýchaním sa dymu. Minister dodal, že lekári sa snažia zachrániť jeho 20-ročnú dcéru, ktorá utrpela vážne popáleniny, ale šance sú nízke. Podľa Stojanovových slov boli v čase výbuchov v sklade aj dvaja muži vo veku 60 a 22 rokov, ktorí sú nezvestní.

Výbuchy v Elin Pelin vyvolali poplach a úrady evakuovali z bezprostrednej blízkosti horiacich skladov 150 ľudí. Príčina explózií zatiaľ nie je známa. Starosta mesta Ivajlo Simeonov povedal, že obyvatelia sa nemusia obávať, keďže v skladoch nebola ostrá munícia. Mali by si však dávať pozor na prípadné úlomky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy