Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Polícia zadržala podozrivú osobu v prípade vraždy Slováka v rakúskom hoteli
Zdielať na

Polícia zadržala podozrivú osobu v prípade vraždy Slováka v rakúskom hoteli

VIEDEŇ / Brutálna vražda vo Viedni. V hotelovej izbe v širšom centre našli bezvládne telo Slováka. Pravdepodobný vrah bol na úteku a zadržali ho v Česku.

Slovák (29) bol ubytovaný v hoteli. Do práce to nemal ďaleko, keďže sa nachádzala oproti cez cestu. Jeho kolegovi sa zdalo podozrivé, že neprišiel ráno na stavbu, a tak si to zamieril do jeho hotelovej izby.

Podľa robotníkov mali muži spolu popíjať

Tam už našiel jeho bezvládne telo v kaluži krvi. Rakúske média priniesli informácie, že mal byť na smrť zbitý stoličkou. Pavol (29) pracoval na rekonštrukcií vlakovej stanici Franca Jozefa. Na mieste sme však nenašli po česky, či po slovensky hovoriaceho pracovníka. Podľa ďalších robotníkov sem chodia na turnusy. Hlavným podozrivým sa stal práve kolega mŕtveho Pavla. To, čo sa stalo sa rýchlo medzi robotníkmi rozšírilo. "Počul som, že popíjali, potom sa medzi nimi mala strhnúť hádka. Jeden z mužov mal byť zbitý a druhý mal vyskočiť z balkóna," uviedol jeden z robotníkov. 

Podozrivého zadržali v Česku

3 dni po vražde sa na miesto činu opäť vrátili kriminalisti, tí začali zaisťovať ďalšie stopy. Podarilo sa nám rozprávať aj s vedením samotného hotela. Z toho čo sa u nich stalo sú zdrvení a mimo záznam nám povedali, že po tejto vražde im počet ubytovaných klesol o 20 percent a ďalší ľudia rušia svoje rezervácie. Netrvalo však dlho a policajtom sa hlavného podozrivého, ktorým bol kolega zavraždeného. Podarilo zadržať v susednom Česku.

"Prakticky ešte nebolo ukončené prvotné pátranie na mieste činu vo Viedne a podozrivý muž bol už v putách na ceste do väznice," uviedol David Schön, hovorca českého policajného prezídia. Rakúska polícia bude teraz čakať na vydanie 33-ročného Čecha na vydanie do krajiny. Bude to trvať niekoľko týždňov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy