Skoro jasno
Bratislava
Natália
6.10.2024
Na pláži napadol muža roj ôs: Zomrel, hoci na tele nemal jediné žihadlo
Zdielať na

Na pláži napadol muža roj ôs: Zomrel, hoci na tele nemal jediné žihadlo

CROTONE / Talianski policajti vyšetrili záhadnú smrť 47-ročného cudzinca, ktorý zomrel priamo na obľúbenej tallinskej pláži. Muž z Ukrajiny podľa svedkov utekal pred osami, čo sa mu aj podarilo, a nemal na sebe ani jeden štípanec. Napriek tomu zomrel, informuje TN.cz.

Infarkt alebo zástava srdca

V Talianskom meste sa v sobotu 27. júla odohrala tragédia, ktorá zaskočila miestnych obyvateľov. Na pláži zomrel 47-ročný ukrajinský inžinier, uviedlo TN.cz. Muž kvôli práci cestoval po celej Európe a pár dní sa rozhodol stráviť u príbuzných v Taliansku, napísal denník La Stampa.

Podľa prvotných informácií sa predpokladalo, že príčinou smrti bola alergická reakcia na osí jed, ktorá viedla k anafylaktickému šoku. Avšak vyšetrenie ukázalo, že skutočná príčina bola odlišná, uviedol taliansky denník Corriere della Sera. Talianske médiá uviedli, že muž pravdepodobne zomrel na infarkt alebo zástavu srdca, ku ktorej došlo v dôsledku silného stresu a paniky spôsobenej rojom ôs.

Bodali každého, kto sa priblížil

Muž, keď si všimol roj ôs, sa pokúsil utiecť do vody, aby sa vyhol bodnutiu, a potopil sa. Podľa svedkov sa návštevníci pláže snažili muža zachrániť. Roj ôs im to znemožňoval, pretože bodali každého, kto sa priblížil. "Tam utrpel infarkt alebo zástavu srdca, v dôsledku čoho sa utopil," popísal denník. Mnoho záchranárov, vrátane policajtov, bolo pri zásahu zranených.

Keď sa im konečne podarilo k Ukrajincovi dostať, bolo už neskoro. 47-ročný muž bol na mieste mŕtvy. Obhliadka tela pritom nepreukázalo prítomnosť žiadnych žihadiel. Na pláž dorazili aj hasiči, ktorí sa snažili zistiť, odkiaľ sa vzal roj ôs na pláži. Starosta dočasne zakázal vstup na časť pláže, kde sa roj pohyboval.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy