Zatiahnuté
10°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Záchrana sa zmenila na tragédiu. Polícia našla opustené dieťa, rodičia zmizli bez stopy
Zdielať na

Záchrana sa zmenila na tragédiu. Polícia našla opustené dieťa, rodičia zmizli bez stopy

Zdroj: TASR

POĽSKO / Výlet na obľúbené jazero v Poľsku sa pre malú rodinu zmenil na tragédiu. Na hladine jazera záchranári našli opustené 4-ročné dievčatko v záchrannej veste, informuje TN.cz.

Zmizli bez stopy

Jej matka a dospelý muž zmizli bez stopy. Na jazere Mikołajskie prebieha rozsiahla pátracia a záchranná operácia, informuje TN.cz. Polícia, hasiči a plavčíci sa snažia nájsť dvoch dospelých, ktorí boli predtým na lodi so svojou štvorročnou dcérou. Dievčatko bolo jediné, koho sa podarilo zachrániť, informoval poľský web PolsatNews.

Dieťa bolo v poriadku

Informáciu o tragédii na jazere v oblasti Mazury dostali záchranné zložky. Svedkovia hlásili, že vo vode pláva opustené 4-ročné dievčatko v záchrannej veste. Dieťa bolo v poriadku a prevezené do nemocnice na pozorovanie. Podľa svedkov bolo dievčatko na jazere s dvoma dospelými, ktorých sa však počas utorňajšej pátracej akcie nepodarilo nájsť. Paulina Karová z okresného policajného riaditeľstva v Mrągowe uviedla, že jednou z osôb bola určite matka dievčatka. Vzťah muža k dieťaťu nie je jasný.

Šanca je minimálna

Hasič Bartłomiej Nalazek poľským médiám povedal, že podľa správy, ktorú dostali hasiči, "k incidentu došlo v dôsledku zrážky dvoch motorových člnov." Podľa inej verzie dievčatko spadlo do vody a dospelí sa jej vydali na pomoc. Hľadanie komplikuje fakt, že nie je možné určiť presné miesto, kde sa tragédia stala. Hasiči však už identifikovali oblasť, kde by mohli byť dospelí. Okrem hasičov a policajtov sa na akcii podieľajú aj potápači. Pátranie bolo kvôli tme prerušené, no má pokračovať, opísal web Interia. Šanca na záchranu dvoch dospelých je však minimálna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy