Skoro jasno
12°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Svojho známeho strelil priamo do tváre: Za brutálny čin mu hrozí doživotie
Zdielať na

Svojho známeho strelil priamo do tváre: Za brutálny čin mu hrozí doživotie

PARDUBICE / O väzbe pre 50-ročného útočníka, ktorý mal zbraňou postreliť do tváre svojho známeho, rozhodoval Okresný súd v Pardubiciach. Za brutálny pokus o vraždu mu hrozí doživotie.

Spor mal vzniknúť pre banalitu, nie je však jasné, o čo presne išlo

"Policajti prišli k blízkosti čerpacej stanice, 50-ročný muž napadol 43-ročného muža strelnou zbraňou," informovala Iveta Kopecká, hovorkyňa polície ČR. Muža ratovali záchranári, ktorí ho transportovali vrtuľníkom do nemocnice. Ťažké zranenie - streľbu priamo do tváre, prežil. "Po podozrivom začalo okamžite pátrať množstvo policajtov. Využili všetky technické prostriedky. Po pár desiatkach minút policajti podozrivého zadržali v obci Dolní Roveň," dodala hovorkyňa. 

Údajného útočníka priviezli policajti na Krajský súd v Pardubiciach v kuklách a so samopalmi. S obeťou sa poznali, sudca sa pri jednaní čudoval nad tým, ako vraždený spor vznikol. Vzniknúť to malo pre banalitu. Útočník však vytiahol pištoľ a strelil ho do tváre. "Celý incident sa podľa môjho pohľadu stal zo zanedbateľnej príčiny," vyjadril sa sudca Karol Goberna. Útočník sa na súde choval pokojne. Aktuálne ho čaká rad psychologických posudkov. Súd bude až koncom roka, dovtedy bude údajný útočník čakať vo väznici z dôvodu možnej hrozby z pokračovania v trestnej činnosti. Voči tomuto rozhodnutiu podal obvinený sťažnosť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy