Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Čech zabil dvoch kolegov: Jedného vyhodil z okna, druhého umlátil stoličkou
Zdielať na

Čech zabil dvoch kolegov: Jedného vyhodil z okna, druhého umlátil stoličkou

VIEDEŇ / Jednu obeť zbil do bezvedomia a vyhodil von oknom z hotela, druhú zmlátil stoličkou a nechal v hotelovej izbe. O podozrivých úmrtiach Slovákov v jednom z Viedenských hotelov sme Vás informovali. Rakúska polícia v stredu (7.8.) oficiálne potvrdila, že za smrťou dvoch Slovákov vo Viedni je ich kolega, Čech. Na jednu z obetí prišli doslova v hodine dvanástej.

​Slováka (29) našiel v hotelovej izbe jeho kolega, keďže sa nedostavil ráno na neďalekú stavbu, kde pracoval na rekonštrukcií stanice Franca Josefa. V kaluži krvi našiel jeho bezvládne telo 24. júla. Údajne mal byť ubitý k smrti stoličkou. Všetkému mala predchádzať hádka s 33-ročným hlavným podozrivým, ktorý sa ukrýval v Česku. "Počul som, že popíjali, potom sa medzi nimi mala strhnúť hádka. Jeden z mužov mal byť zbitý a druhý mal vyskočiť z balkóna," opísal jeden z robotníkov. 

Len niekoľko dní pred touto brutálnou vraždou podľa informácií TV JOJ došlo v tom istom hoteli k ďalšej smrti Slováka, 44-ročného Petra. O nájdenom tele bez známok života, bez akýchkoľvek detailov informovali aj rakúske média v deň brutálnej vraždy. "Otrasení budú zrejme aj zamestnanci hotela. Asi pred týždňom našli na chodníku v zadnej časti budovy mŕtvu osobu," písalo sa na portáli Krone.at.

Stopy vedú na Slovensko

Indície len deň po medializácii prípadu začali viesť opäť na Slovensko. Policajti zasahovali v dome smútku v Košeci ešte 25. júla. V tom čas sa tu nachádzalo telo 44-ročného Petra. Ten podľa našich informácií zomrel 16. júla vo Viedni. V tom istom hoteli, v ktorom o pár dní neskôr zavraždili 29-ročného Slováka. Peter mal údajne vyskočiť z okna. Policajti v dome smútku zaistili stopy a telo poslali na súdnu pitvu.

Podľa informácií TV JOJ pracovali aj s verziou, že zomrel násilnou smrťou. "Vzhľadom k tomu, že by mohlo dôjsť k zmareniu alebo sťaženiu vyšetrovania, nebudeme k tomuto vyšetrovaniu poskytovať bližšie informácie," uviedla Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. 

Trenčianski policajti nechceli prezradiť ani to, či pitva cudzie zavinenie vylúčila alebo nie. Nám sa podarilo zistiť, že muž mal na hlave niekoľko rán. Obrátili sme sa aj na Rakúsku políciu. Pýtali sme sa na to či obe úmrtia by mohli mať súvislosť. Priamu odpoveď sme však nateraz nedostali.

Za brutálnymi popravami stojí 33-ročný Čech

33-ročný Čech stojí za mimoriadne brutálnymi popravami svojich kolegov, 44-ročného Petra a 29-ročného Pavla. Rakúski kriminalisti, ktorí dnes (streda 7.8.) zvolali tlačovú konferenciu opísali, detaily prípadu. "Treba povedať, že išlo o mimoriadne agresívny násilný útok, pri ktorom sa podozrivý aj sám zranil na ruke a nohe," uviedol šéf Viedenského kriminálneho úradu Gerhart Winkler.

Svoju prvú obeť zniesol zo sveta mimoriadne krutým spôsobom. Obeti vtrhol do izby pričom mu uštedril ranu. 44-ročný Peter mal upadnúť do bezvedomia. Následne ho zo štvrtého poschodia hotela vyhodil von oknom. Prípad pôvodne uzavreli ako samovraždu. Všetko však nasvedčovalo tomu, že ide o príliš veľa náhod. Len deň po tom, čo vykonal ďalšiu vraždu vbehli do domu smútku v obci Behúň policajti, aby zobrali telo na pitvu. V tom čase už rakúska polícia vedela, že za všetkým je tá istá osoba.

"Počas druhého dňa výsluchu sa podozrivý priznal aj k spáchaniu druhej vraždy," pokračoval Winkler. "V prvom rade chcem vyzdvihnúť vynikajúci spoluprácu polície aj štátneho zastupiteľstva, vďaka ktorej bolo možné v krátkom čase zadržať podozrivého," povedala prokurátorka Nina Bussek.

Čech je aktuálne v rukách rakúskej polície

Štátne orgány budú zisťovať aj to, či v čase skutkov si bol vedomý toho čo robí, hrozí mu pritom až doživotný trest.

Svoju druhú obeť prekvapil vo svojej hotelovej izbe, ku ktorej mal prístup. Zobral stoličku a chladnokrvne ňou začal 29-ročného Pavla mlátiť. Následne sa dal na útek a česká polícia ho do pár hodín chytila neďaleko svojho bydliska. Policajtom sa mal následne zveriť, že za motívom vrážd bola jeho obava o svoj život. 33-ročný Čech má ale za sebou aj ďalšiu trestnú minulosť.

Vyšetrovanie týchto dvoch vrážd stále prebieha. Hotelové izby sú stále opáskované. Policajti sa vracajú na miesta činu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy