Polojasno
16°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Majitelia klenotníctva prišli o tovar za milióny, zlodeji prerezali sadrokartónové steny
Zdielať na

Majitelia klenotníctva prišli o tovar za milióny, zlodeji prerezali sadrokartónové steny

SCHAUMBURG / Nehanebné vlámanie. Tak označujú majitelia klenotníctva v americkom štáte Illinois krádež, po ktorej prišli o všetko. Konkrétne v číslach - o tovar v hodnote viac ako milión dolárov.

Manželský pár, ktorý klenotníctvo v Schaumburgu vlastní zostal poriadne zaskočený. Po príchode do obchodu ich totiž prekvapili vyplienené police na ktorých chýbal tovar. Zlodeji totiž v noci prerezali sadrokartónové steny viacerých obchodov v nákupnom centre, len aby sa dostali priamo do klenotníctva a ukradli z neho cennosti.

"Prišiel som sem na toto miesto, ktoré som 13 rokov tvrdo budoval a zostalo úplne zničené," povedal majiteľ Shahzad Malik."Všetko bolo preč. Nič nám nenechali," priblížila majiteľka Asma Anwar.

Zlodeji ukradli tovar v hodnote jeden a pol milióna dolárov

"Sme malí podnikatelia, nie sme žiadna korporácia. Bude nám trvať dlho, kým sa zotavíme. Ak sa nám to vôbec podarí," vysvetlila Anwar. Podľa polície sa do lúpeže zapojilo najmenej šesť osôb. Tí sa do nákupného centra dostali až po jeho zatvorení. 

"Prešli cez tri rôzne obchody, aby sa dostali do toho nášho. Išlo o dobre naplánovanú krádež," osvetlila majiteľka. Zločin objavil robotník, ktorý na ďalší deň vošiel do susedného obchodu a nahlásil tam dieru v stene. Podozriví podľa polície prekryli jednu z kamier, aby sa vyhli odhaleniu.

"Veľkosť tejto krádeže ma znepokojuje a to aj v súvislosti s ľuďmi, ktorí sa v obchodnom centre pohybujú. Prechádzajú sa tu deti či rodiny," doplnila majiteľka. Polícia manželský pár uistila, že urobí všetko pre to, aby túto krádež čo najskôr vyriešila a páchateľov zadržala. Úrady už preverujú dôkazy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy