Zatiahnuté, dážď
10°
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Takto si dovolenku nepredstavovali: 6-ročnému dievčatku odmietli vydať pas pre jeho meno
Zdielať na

Takto si dovolenku nepredstavovali: 6-ročnému dievčatku odmietli vydať pas pre jeho meno

LONDÝN / Matka s dcérou plánovali dovolenku v Paríži. Namiesto nej sa však dočkali nečakaných komplikácií. Úrad odmietol vydať dievčine cestovný pas. Dôvodom malo byť jej neobvyklé meno. Informuje o tom portál TN.cz

Ako uvádza TN.cz, 39-ročná Lucy s jej 6-ročnou dcérou plánovali navštíviť Disneyland, no pre komplikácie s úradmi museli zostať doma. Úradníkom sa podľa denníka Mirror nezdalo jej meno. Mamička totiž pravdepodobne nevedela, že na také meno má filmová spoločnosť Warner Bros ochrannú známku. Svoje dieťa pomenovala podľa postavy známeho seriálu Hra o tróny - Khaleesi. 

Dočkajú sa dovolenky?

"Bola som úplne zničená, tak sme sa tešili na našu prvú spoločnú dovolenku, ale potom mi prišiel list z úradu, že jej meno má ochrannú známku Warner Bros," uviedla mamička pre BBC. Na vydanie pasu tak úradníci potrebujú povolenie priamo od spoločnosti. 

Či sa Lucy a Khaleesi vysnívaného výletu dočkajú, sa zatiaľ nevie. Úrad a dokonca aj tamojšie ministerstvo vnútra im však malo prisľúbiť, že na vydaní pasu usilovne pracujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy