Skoro jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Rybačka sa zmenila na horor. Trojica na mori strávila 10 dní so žralokmi
Zdielať na

Rybačka sa zmenila na horor. Trojica na mori strávila 10 dní so žralokmi

ŠPANIELSKO / Rybárčenie sa pre Srba a jeho dvoch priateľov zmenilo na okamihy hrôzy. Ich člnu došlo palivo a prúd ich začal unášať ďalej od pobrežia. Na otvorenom mori strávili až 10 dní, uvádza web TN.cz.

Na ryby už zrejme nevyrazia

Ako ďalej píše web TN.cz, vystrašenú posádku nakoniec zachránila loď s čínskou vlajkou. Srb Nikola povedal, že záchrana prišla o päť minút dvanásť. Trojica strávila v malom člne nekonečných desať dní, počas ktorých ich ohrozoval nielen nedostatok pitnej vody, ale aj žraloky, ktorí okolo člna krúžili.

"Nikdy som nevidel žralokmi tak blízko. Myslel som, že to neprežijeme," zveril sa Srb. Priatelia si pôvodne plánovali užiť tri dni rybárčenia. Zásoby jedla im preto pomerne skoro došli.

Záchrana v poslednej chvíli

Po desiatich dňoch ich zachránila loď plávajúca pod čínskou vlajkou, ktorá mierila do Dominikánskej republiky, kde tiež troch stroskotancov odovzdala tamojším úradom. "Keby sme tam strávili ešte deň, zomreli by sme," povedal Srb.

Jeho kamaráti sa už vrátili domov, no on zatiaľ zostal v Dominikánskej republike. Tvrdí však, že sa tam cíti ako väzeň a usiluje sa o čo najrýchlejší návrat domov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy