Skoro jasno
Bratislava
Natália
6.10.2024
Veľké zatýkanie v prípade smrti herca Matthewa Perryho. V putách skončil lekár, ale aj díleri
Zdielať na

Veľké zatýkanie v prípade smrti herca Matthewa Perryho. V putách skončil lekár, ale aj díleri

Zdroj: Twitter

LOS ANGELES / V súvislosti s minuloročnou smrťou herca Matthewa Perryho zatkli americké úrady najmenej jednu osobu, uviedol vo štvrtok 15. 8. pre agentúru AP zdroj blízky vyšetrovaniu. Portál TMZ píše o viacerých zatknutých vrátane jedného lekára a niekoľkých dílerov.

Matthew Perry, ktorý sa preslávil úlohou Chandlera Binga v seriáli Priatelia, zomrel 28. októbra 2023 vo veku 54 rokov na akútne účinky ketamínu. Vyšetrovanie podľa informácií agentúry AFP súvisí s tým, ako sa bývalý herec dostal k tejto látke. Úrady plánujú v priebehu štvrtka 15. 8. tlačovú konferenciu v Los Angeles, na ktorej oznámia podrobnosti prípadu.

Privysoké množstvo ketamínu

Polícia ešte v máji uviedla, že spolupracuje s úradom pre kontrolu liečiv a poštovou inšpekčnou službou na vyšetrovaní, prečo mal Perry v tele také množstvo anestetika. Ketamín zaznamenal v posledných rokoch obrovský nárast používania ako liek na liečbu depresie, úzkosti a bolesti. Ľudia blízki Perrymu vyšetrovateľom povedali, že podstupoval infúznu liečbu práve touto látkou. Na základe pitvy sa zistilo, že v jeho krvi bola v množstve, ktoré sa používa pri celkovej anestézii počas operácie.

Boj so závislosťou

Súdny lekár uviedol, že Perry dostal v rámci liečby ketamín naposledy približne týždeň a pol pred svojou smrťou a látka sa zvyčajne metabolizuje v priebehu niekoľkých hodín. Preto táto dávka nemohla byť príčinou jeho smrti.

Perry roky bojoval so závislosťou, ktorá sa začala už počas jeho pôsobenia v seriáli Priatelia, keď sa stal jednou z najväčších televíznych hviezd svojej generácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy