Polojasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Stovka hasičov zasahuje pri požiari historickej budovy v centre Londýna
Zdielať na

Stovka hasičov zasahuje pri požiari historickej budovy v centre Londýna

LONDÝN / Historickú budovu Somerset House v centre Londýna v sobotu 17. augusta zachvátil požiar, na mieste zasahuje približne 100 hasičov. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Londýnsky hasičský zbor uviedol, že hlásenia o požiari prijal krátko pred poludním. Príčina jeho vzniku je nateraz neznáma, podľa polície však odtiaľ bezprostredne nehlásili žiadnych zranených. "Na miesto boli vyslané dva z 32-metrových rebríkov hasičskej jednotky, aby podporili hasiace operácie. Doprava v okolitej oblasti bude počas zásahu posádok ovplyvnená," uviedol LFB.

Somerset House bol kedysi kráľovským palácom a v súčasnosti slúži ako priestor pre umelecké podujatia. V sobotu 17. augusta sa tam mal konať deň venovaný tanečnému štýlu breakdance. Oficiálny kanál tejto renesančnej budovy na sociálnej sieti X oznámil, že lokalita je z dôvodu požiaru v jednej malej časti paláca momentálne zatvorená. Personál aj verejnosť sú podľa príspevku v bezpečí.

Na záberoch z centra Londýna bolo podľa AFP vidieť hustý dym stúpajúci nad budovou, ktorá sa tiahne približne 180 metrov pozdĺž brehu rieky Temža. V lete sa na nádvorí tohto komplexu konajú hudobné koncerty a v zime je tam zase postavené klzisko. Nádvorie sa v minulosti vyskytlo vo viacerých filmoch vrátane romantickej komédie Láska nebeská z roku 2003 či Vojvodkyňa z roku 2008, ako aj dvoch snímok o Jamesovi Bondovi, dodala AFP.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy