Zatiahnuté
10°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Autobus plný ľudí sa stočil a narazil do skaly. Hlásia najmenej štrnásť mŕtvych
Zdielať na

Autobus plný ľudí sa stočil a narazil do skaly. Hlásia najmenej štrnásť mŕtvych

LA PAZ / Najmenej 14 ľudí zahynulo a 18 ďalších osôb utrpelo zranenia pri havárii autobusu na juhu Bolívie, oznámila v sobotu (18.8.) tamojšia polícia. TASR o tom informuje podľa tlačovej agentúry AFP.

V Bolívii pri dopravných nehodách zahynie 1400 ľudí ročne

K nehode došlo v piatok (17.8.) večer, keď sa autobus prudko stočil a narazil do skaly na frekventovanej ceste spájajúcej mesto Tarija, ležiace približne 880 kilometrov južne od hlavného mesta La Paz, s mestom Santa Cruz de la Sierra v strede krajiny. Jeden z preživších pre miestne noviny Tarija Conecta povedal, že vozidlu zrejme zlyhali brzdy. Šéf polície v meste Tarija uviedol, že štrnásť ľudí zomrelo na mieste a osemnásť osôb sa zranilo.

Podľa vládnych údajov zahynie v Bolívii, juhoamerickej krajine s približne dvanásť miliónmi obyvateľov, pri dopravných nehodách v priemere 1400 ľudí ročne. Väčšina nehôd je spôsobená chybou vodiča alebo mechanickými poruchami. V západnej časti Bolívie v júli prišlo o život 22 ľudí a šestnásť utrpelo zranenia pri čelnej zrážke autobusu s nákladným vozidlom. Podobná nehoda si v apríli vyžiadala štrnásť obetí na životoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy