Polojasno
16°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Záchranári našli telá piatich zo šiestich ľudí, ktorí boli nezvestní po potopení luxusnej superjachty
Zdielať na

Záchranári našli telá piatich zo šiestich ľudí, ktorí boli nezvestní po potopení luxusnej superjachty

PALERMO / Medzi obeťami je aj miliardár Lynch a jeho 18-ročná dcéra. Počet obetí tragédie, spôsobenej silnou búrkou, tak oficiálne stúpol na šesť. Osoby boli nezvestné od pondelkového (18. 8.) potopenia plachetnice pri pobreží Sicílie.

Na miesto v pondelok prileteli hasičskí potápači z Ríma a Sardínie, ktorí sú vycvičení na prácu v obmedzených priestoroch. Podarilo sa im dostať na loď nachádzajúcu sa v hĺbke približne 50 metrov, prístup však sťažovali prekážky a kusy nábytku, píše Reuters s odvolaním sa na hasičov.

Jachtu zasiahla búrka

Jachta Bayesian kotvila pri dedinke Porticello neďaleko Palerma. Potopila sa v pondelok po tom, ako ju zasiahla prudká búrka. Na palube bolo 22 osôb vrátane občanov Británie, Kanady a USA. Jeden človek prišiel o život. Pobrežná stráž a hasiči dostali do bezpečia 15 osôb.

Medzi nezvestnými je aj podnikateľ a jeho dcéra

Medzi nezvestnými sú aj britský podnikateľ Mike Lynch a jeho 18-ročná dcéra Hannah, Jonathan Bloomer z vedenia investičnej banky Morgan Stanley a Lynchov právnik Chris Morvillo s manželkou, dodáva APA.

Lynch čelil obvineniam z podvodu a hrozil mu trest odňatia slobody v spojitosti s predajom jeho firmy Autonomy spoločnosti Hewlett-Packard, súd v USA ho však v júni zbavil obvinení, informovala stanica BBC. Lynchovu manželku Angelu Bacaresovú sa z lode podarilo zachrániť.

Záchranári v stredu (21.8.) našli telá piatich zo šiestich ľudí, ktorí boli nezvestní po potopení luxusnej superjachty pri pobreží Sicílie

Medzi obeťami je aj miliardár Lynch a jeho 18-ročná dcéra. Počet obetí tragédie, spôsobenej silnou búrkou, tak oficiálne stúpol na šesť. Potápačom v pátraní po obetiach pomohli aj diaľkovo ovládané ponorky, ktoré mohli zostať vo vode dlhšie, ako oni. Potopená jachta sa nachádza asi 50 metrov pod hladinou mora.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy