Zatiahnuté
14°
Bratislava
Demeter
26.10.2024
Tragédia v škole: Zamestnanec zastrelil troch ľudí
Zdielať na

Tragédia v škole: Zamestnanec zastrelil troch ľudí

SARAJEVO / Troch mŕtvych a jedného ťažko zraneného si v stredu 21. augusta dopoludnia vyžiadala streľba v strednej škole v meste Sanski Most na severozápade Bosny a Hercegoviny, píšu agentúra Reuters a server denníka Dnevni avaz. Útočil podľa nich zamestnanec školy, ktorý zastrelil troch svojich kolegov, a potom sa pokúsil o samovraždu.

Avaz uviedol, že útočníkom bol školník, ktorý s automatickou zbraňou okolo 10:15 vtrhol na schôdzku zamestnancov školy, kde zabil riaditeľa, pedagogičku a sekretárku. Sám sa potom tiež pokúsil zabiť a bol prevezený do nemocnice v meste Banja Luka s ťažkým poranením.

Na mieste dnes neboli žiadni žiaci, pretože výučba ešte po letných prázdninách nezačala.

Čo muža k činu viedlo, zatiaľ nie je jasné. Televízia N1 však uviedla, že školník mal v minulosti rad sporov s vedením školy a čelil disciplinárnemu konaniu. Podľa stanice pri útoku cielil na konkrétnych ľudí.

Ako poznamenáva Reuters, masové streľby sú na západnom Balkáne pomerne výnimočné, aj keď má rad ľudí v oblasti zbrane. V júli v susednom Chorvátsku bývalý vojak zastrelil päť ľudí, vrátane svojej matky, a šesť ďalších zranil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy