Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Kontroverzní bratia Tateovci sú opäť v rukách polície
Zdielať na

Kontroverzní bratia Tateovci sú opäť v rukách polície

RUMUNSKO / Rumunská polícia zadržala kontroverzných bratov Tateovcov. K tomuto kroku pristúpili po tom, ako v ich nehnuteľnostiach podnikli razie pre podozrenie z obchodovania s bielym mäsom a zneužívania mladistvých. Oboch po prvý raz v Rumunsku zadržali v decembri 2022. Z domáceho väzenia ich prepustili v auguste nasledujúceho roka. Tateovci všetky obvinenia popierajú. O ich ďalšej prípadnej väzbe rozhodne súd.

Blížiaci sa súdny proces

Podľa britského denníka Independent polícia vykonala nové razie v dome kontroverzného influencera Andrewa Tatea, v ktorom býva aj so svojím bratom Tristanom. Influencera čaká súdny proces pre obvinenia z obchodovania s ľuďmi, znásilňovania a založenia zločineckého gangu na sexuálne zneužívanie žien.

Rumunská agentúra DIICOT pre boj proti organizovanému zločinu informovala, že prehľadala štyri domy v okresoch Bukurešť. Vyšetrovala obvinenia z obchodovania s ľuďmi, obchodovania s maloletými, sexuálneho styku s maloletou, ovplyvňovania výpovedí a prania špinavých peňazí. Celkovo bolo zadržaných šesť osôb.

Prítomný je právny tím

Tatesov hovorca Mateea Petrescu v reakcii na razie uviedol, že „hoci obvinenia v príkaze na prehliadku ešte nie sú úplne objasnené, zahŕňajú podozrenia z obchodovania s ľuďmi a prania špinavých peňazí“ a dodal, že je prítomný jeho právny tím.

Prokurátori žiadajú súd

Rumunskí prokurátori žiadajú súd o vzatie do väzby pre oboch bratov. Nové vyšetrovanie zahŕňa celkovo 35 údajných obetí vrátane ženy, ktorá mala v tom čase 15 rokov. Bratia obvinenia popierajú, píše BBC.

Po niekoľkohodinovom vypočúvaní v kanceláriách DIICOT Andrew Tate povedal, že najnovšie obvinenia sú "úbohé" a že prokurátori sú "zúfalí". Povedal, že si „veľa vymysleli“.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy