Zatiahnuté
10°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Dráma na palube: Muž otvoril núdzový východ a prešiel po krídle lietadla
Zdielať na

Dráma na palube: Muž otvoril núdzový východ a prešiel po krídle lietadla

Zdroj: TV JOJ

MELBOURNE / Austrálske úrady zadržali cestujúceho, ktorý na letisku v Melbourne vo štvrtok vystúpil zo stojaceho lietadla cez núdzový východ.

Lietadlo spoločnosti Jetstar priletelo do Melbourne zo Sydney a zaparkovalo pri termináli. Muž sa vtedy rozhodol vystúpiť z lietadla cez núdzový východ na pravej strane, priblížili aerolínie a predstavitelia letiska. 

Nevypočítateľné správanie cestujúceho

"Otvorením núdzového východu sa zo zadnej časti krídla automaticky vysunula núdzová šmykľavka na pristávaciu plochu," uviedla letecká spoločnosť. Muž sa však rozhodol prejsť po krídle a zliezol po jednom z motorov lietadla Airbus A320.

Muž sa začal správať "nevypočítateľne" už krátko pred otvorením núdzového východu, čím na palube lietadla vyvolal paniku. "Správal sa dosť zvláštne... Len, čo sa lietadlo začalo zastavovať, okamžite vstal a vyrazil k núdzovému východu," opísala situáciu jedna z cestujúcich pre rozhlasovú stanicu 3AW.

Zadržanie cestujúceho 

Policajti po upozornení od zamestnancov leteckej spoločnosti cestujúceho zadržali pre podozrenie z "agresívneho správania a porušenia bezpečnostných protokolov lietadla", informovala austrálska polícia vo vyhlásení. Dodala, že muža vyšetrili zdravotníci a previezli ho do nemocnice, kde absolvuje ďalšie vyšetrenia. Polícia incident vyšetruje.

Vyhlásenie letiska 

Letisko v Melbourne uviedlo, že cestujúceho zadržal personál letiska a následne ho odovzdal polícii. Vo vyhlásení napísalo, že "je hrdé na výnimočnú reakciu pozemného personálu, vďaka ktorej nedošlo k bezprostrednému ohrozeniu ostatných cestujúcich, ani personálu letiska".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy