Zatiahnuté
10°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Polícia a armáda uzavreli časť lesa. Z neba tam spadol tajomný objekt
Zdielať na

Polícia a armáda uzavreli časť lesa. Z neba tam spadol tajomný objekt

Zdroj: TV JOJ

POĽSKO / V Olštýnskom okrese spadol z neba v stredu (21. 8.) v noci neznámy objekt. Polícia a armáda uzavreli časť lesa a okolnosti vyšetrujú, píše web TN.cz.

Podľa webu TN.cz o neznámom predmete zatiaľ nie sú bližšie informácie. Spadol do lesa blízko osady Orzechowo, ktorá patrí pod obec Dobre Miasto. Pôvodne sa predpokladalo, že ide o meteorologický balón.

Nezvyčajný detail

Zistilo sa však, že balón bol pripevnený ku kapsule popísanej azbukou. Neobvyklý detail vyvolal ďalšie obavy a otázky ohľadom možného pôvodu a účelu. Orzechowo je pritom od ruských hraníc vzdialené približne 45 kilometrov vzdušnou čiarou.

Okolie uzavreli

Armáda a polícia časť lesa uzavreli. K vyšetrovaniu sa zatiaľ oficiálne nikto nevyjadril. Nejde však o prvý podobný incident. V predchádzajúcich prípadoch išlo o meteorologické balóny, ktoré boli nájdené pri dedinách Kierwik, Harsz a pri meste Miłakowo.

"Takéto prípady sa stávajú, vždy k nim pristupujeme opatrne. Štátne služby sú tu na to, aby zabezpečili a vysvetlili, o aký objekt išlo," informovalo tamojšie ministerstvo obrany.

V Poľsku nakupujú vo veľkom aj Slováci. Na čo si treba dať pozor?

Súvisiace články

Najčítanejšie správy