Zatiahnuté
10°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Rodičia sa konečne dočkali. Po dlhom čakaní si mohli svoje dieťa odviesť z nemocnice domov
Zdielať na

Rodičia sa konečne dočkali. Po dlhom čakaní si mohli svoje dieťa odviesť z nemocnice domov

NEW YORK / Iba 22-mesačný chlapček z New Yorku strávil celý svoj život v nemocnici. Narodil sa predčasne a potreboval opateru lekárov. Rodičia sa ho doma nevedeli dočkať. Po takmer dvoch rokoch mohol konečne opustiť nemocničnú izbu.

Na túto chvíľu sa tešili takmer dva roky. Rodičia malého Nathaniela si svoje vysnívané dieťa mohli konečne vziať domov.

"Som vďačná, že som konečne s ním. Teším sa na toto obdobie. Bude to zábava," povedala matka malého Nathaniela. Nathaniel strávil prvých 22 mesiacov svojho života v nemocnici. Po narodení totiž nevážil ani len pol kilogramu. On, spolu s jeho dvojčaťom sa narodili len v 26. týždni. Jeho brat to nezvládol, no on bojoval ďalej.

"Bol na ventilátore. Vyžadovalo si to obrovské úsilie s množstvom zmien. Potreboval pribrať a prekonať tento problém," uviedol otec. Za pomoci tímu lekárov a sestier, ktorí sa oňho každý deň starali, sa mu to nakoniec podarilo. Rodičia hovoria, že aj keď celé to obdobie bolo náročné, nikdy sa necítili byť sami. Podporovali ich totiž tí najbližší.

"Dokonca si myslím, že sme dostali väčšiu podporu ako rodičia, ktorí si vezmú novorodenca po dvoch dňoch strávených v nemocnici. Cítili sme sa, ako keby nás všetci držali za ruky po celý ten čas. Budeme v poriadku a tešíme sa na to čo príde," priblížila chlapcova mama.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy