Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Víno namiesto džúsu? V reštaurácii omylom opili dvojročné dieťa
Zdielať na

Víno namiesto džúsu? V reštaurácii omylom opili dvojročné dieťa

USA / Pár zo Severnej Kalifornie upozorňuje rodičov, aby nič nepodcenili - ani v reštaurácii. Rodinka si chcela užiť japonskú gastronómiu, no namiesto kulinárskeho zážitku, skončili s malou dcérkou v nemocnici. To, čo personál omylom nalial dievčatku do pohára, nebol jablkový džús.

Dievčatko padalo, opieralo sa o steny a nedokázalo udržať hlavu hore

Noemi Valencia a jej partner jedli so svojou 2-ročnou dcérou v japonskej reštaurácii, keď sa dievča zrazu začalo chvieť. Čašník dal omylom 2-ročnému dievčatku pohár vína namiesto jablkového džúsu. Rodičia museli napokon s dcérou ísť do nemocnice s nebezpečne vysokou hladinou alkoholu v krvi.

"Knísala sa zo strany na stranu, padala, opierala sa o steny, nedokázala udržať hlavu hore, blabotala," uviedla matka. Nazrela do pohára a pričuchla k hnedočervenej tekutine. Veľmi rýchlo si uvedomila, že to, čo má v pohári, rozhodne nie je dcérin obľúbený jablkový džús. Na pohotovosti jej namerali 1,2 promile alkoholu v krvi.

Za všetko môže nesprávne označenie

Manažér reštaurácie uviedol, že obsluha dieťaťu neúmyselne dala domáce víno na varenie, ktoré bolo podľa stanice nesprávne označené ako „jablkový džús“.
Po incidente dvojica varuje ostatných rodičov, aby vždy ochutnali to, čo sa podáva ich deťom. Požaduje tiež, aby reštaurácie boli dôslednejšie pri označovaní a skladovaní potravín a nápojov.

Dievčatko sa už zotavilo. Spolu s vyšetrovateľmi prípad prešetruje aj kalifornské ministerstvo pre kontrolu alkoholických nápojov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy