Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Nie som kvalifikovaný na pristátie, oznámil pilot cestujúcim. Lietadlo musela prebrať iná posádka
Zdielať na

Nie som kvalifikovaný na pristátie, oznámil pilot cestujúcim. Lietadlo musela prebrať iná posádka

Zdroj: TV JOJ

SAN FRANCISKO / Drámu na palube zažili cestujúci, ktorí leteli zo San Francisca do Jackson Hole v americkom Wyomingu. Pilot lietadla im oznámil, že na pristátie nie je kvalifikovaný. Musela ho prebrať iná posádka v inom meste.

Cestujúcich vysadili 466 kilometrov ďalej, než bolo plánované

Ako uvádza TN.cz, lietadlo pristálo v Salt Lake City. Tam ho prebrala iná posádka, ktorá s cestujúcimi bezpečne odletela do Wyomingu. "Dobrý deň, naozaj sa ospravedlňujem, ale pretože nemám náležitú kvalifikáciu na pristátie v Jackson Hole, musíme sa odkloniť do Salt Lake City v Utahu. O ďalších krokoch vás budeme informovať," oznámil pilot podľa webu AeroTime

Portál ABC 7 News sa situáciu snažil priblížiť. "Letisko v Jackson Hole sa totiž nachádza v národnom parku a kvôli hornatému terénu vyžaduje od pilotov špeciálnu kvalifikáciu," píšu. Pilot túto kvalifikáciu nemal. Cestujúci si tak zaleteli o 466 kilometrov ďalej, kde čakali asi hodinu a pol. Lietadlo napokon prevzala iná posádka a do cieľovej destinácie sa dostali, hoci s trojhodinovým oneskorením. 

Ukázalo sa, že pilot kvalifikáciu v skutočnosti mal 

Spoločnosť SkyWest následne uviedla, že pilot kvalifikáciu v skutočnosti mal. Jednalo sa vraj o administratívne pochybenie. "Let bol z Jakcson Hole odklonený kvôli administratívnej chybe a prehnanej opatrnosti," stálo vo vyhlásení pre Cowboy State Daily.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy