Zatiahnuté, dážď
10°
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Pri útoku nožom boli zranení štyria ľudia vrátane policajta
Zdielať na

Pri útoku nožom boli zranení štyria ľudia vrátane policajta

Zdroj: Pixabay

SYDNEY / Štyria ľudia vrátane policajta utrpeli zranenia pri útoku nožom v austrálskom Sydney, oznámila v nedeľu (25.8.) miestna polícia.

Pri útoku, ktorý nasledoval po nehode áut, nikto nezahynul. Útočník z miesta činu ušiel, neskôr bol zadržaný, uviedla polícia vo vyhlásení. V Sydney došlo tento rok k viacerým útokom nožom a vláda štátu Nový Južný Wales preto sprísnila zákony týkajúce sa nosenia nožov na verejnosti. Polícia tiež dostala právomoc kontrolovať ľudí bez súdneho príkazu v nákupných centrách, na športoviskách a staniciach verejnej dopravy pomocou elektronických skenerov na detekciu kovov.

V júli zadržala austrálska polícia 14-ročného chlapca po útoku nožom na univerzite v Sydney. Vážne zranil jedného muža, ktorý bol prevezený do nemocnice. Pri útoku nožom v apríli v pravoslávnom chráme na predmestí Sydney zahynulo šesť ľudí a ďalších 12 utrpelo zranenia. Polícia zadržala 15-ročného chlapca a ďalších sedem mladistvých osôb s väzbami na útočníka, pretože podľa polície predstavovali neprijateľné riziko pre verejnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy