Jasno
15°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Do vzdušného priestoru Poľska počas útoku Ruska vletel neidentifikovaný objekt
Zdielať na

Do vzdušného priestoru Poľska počas útoku Ruska vletel neidentifikovaný objekt

VARŠAVA / Počas ruského pondelkového (26.8.) útoku na Ukrajinu vletel neidentifikovaný objekt, s najväčšou pravdepodobnosťou dron, do vzdušného priestoru Poľska a zrejme dopadol na jeho územie. S odvolaním sa na operačné veliteľstvo poľských ozbrojených síl o tom informovala agentúra PAP, píše TASR.

​Objekt potvrdili najmenej tri radarové stanice

Rusko počas masívneho útoku vypustilo na Ukrajinu vyše 200 rakiet, striel a bezpilotných lietadiel. Pri úderoch zahynulo najmenej päť osôb, zasiahnuté boli podľa predstaviteľov aj ukrajinské energetické zariadenia. Neznámy objekt prenikol do poľského vzdušného priestoru približne o 06.43 h. Na území Poľska ho potvrdili najmenej tri radarové stanice, uviedol Maciej Klisz, šéf operačného veliteľstva poľskej armády. Vlastnosti objektu podľa neho ukazujú, že nešlo o raketu.

Poľská armáda bola pripravená objekt zostreliť

Dodal, že nad objektom mal plnú kontrolu a bol pripravený ho zostreliť, zastavili ho však poveternostné podmienky. Objekt zmizol asi po 25 kilometroch na poľskom území. Armáda po danom objekte momentálne pátra v oblasti pohraničného mesta Tyszowce, Klisz však nevylúčil, že už mohol opustiť územie Poľska. Do akcie je zapojených 75 vojakov aj vrtuľníky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy