Jasno
23°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Izrael začal operáciu na severe Predjordánska. Desať Palestínčanov prišlo o život
Zdielať na

Izrael začal operáciu na severe Predjordánska. Desať Palestínčanov prišlo o život

NÁBULUS / Desať Palestínčanov prišlo o život počas Izraelských nájazdov a útokov vo viacerých mestách na okupovanom Západnom brehu Jordánu. TASR informuje podľa agentúry AFP, ktorá sa odvolala na stredajšie (28.8.) vyjadrenia hovorcu organizácie Červený polmesiac.

Ďalších 15 ľudí utrpelo zranenia

Dvaja Palestínčania prišli podľa hovorcu o život v meste Dženín, štyria ďalší v neďalekej dedine a štyria v utečeneckom tábore pri meste Túbás. Ďalších 15 osôb utrpelo zranenia. Izraelská armáda v stredu (28.8.) oznámila, že spustila operáciu s cieľom zmariť terorizmus v severnej časti Západného brehu Jordánu.

Pri izraelskom útoku na utečenecký tábor Núr Šams neďaleko mesta Túlkarim zahynulo v pondelok (26.8.) päť Palestínčanov. Násilie na okupovanom Západnom brehu Jordánu sa zintenzívnilo po vypuknutí vojny medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas vlani 7. októbra, pripomína AFP. Izraelské jednotky a osadníci podľa údajov AFP odvtedy zabili na Západnom brehu Jordánu viac než 640 Palestínčanov. O život prišlo aj najmenej 19 Izraelčanov, uvádzajú izraelské úrady.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy