Jasno
26°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Zmrzlina s príchuťou segedínu? Zmrzlináreň láka na netradičné príchute
Zdielať na

Zmrzlina s príchuťou segedínu? Zmrzlináreň láka na netradičné príchute

Zdroj: unsplash.com

BUDAPEŠŤ / Netradičné príchute zmrzliny urobili z malej zmrzlinárne v Maďarsku cieľ turistov z blízka i ďaleka. Dôvodom sú netradičné zmrzliny v jej ponuke, napríklad s príchuťou segedínu, guláša alebo paprikáša. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Začínali s pachuťou piva či zemiakovej placky

"Začali sme zmrzlinami s príchuťou piva a zemiakových placiek. Niektorým ľuďom to hlava nebrala už vtedy," vyhlásil pre AFP 44-ročný Robert Reinhardt, ktorý je majiteľom zmrzlinárne v maďarskom meste Tatabánya (Banská Stará) na severozápade MaďarskaReinhardt začal na základe návrhov zverejnených prostredníctvom sociálnych sietí experimentovať a vytvárať nové príchute. Vznikli tak zmrzliny s príchuťou kuracieho paprikáša, segedínskeho guláša, špagiet Bolognese, miešaných vajec so slaninou, paradajkovej polievky, ovčieho syra s kôprom alebo vyprážaného syra.

Návštevnosť zmrzlinárne sa rýchlo zvýšila

Cena jedného kopčeka zmrzliny je 500 forintov, teda približne 1,27 eura. Návštevnosť zmrzlinárne sa údajne zvýšila troj až štvornásobne, tvrdí Robertova manželka Ena. Reinhardt chce záujem o svoju zmrzlinu využiť, v maďarskej metropole Budapešť preto plánuje otvoriť ďalšiu zmrzlináreň, kde zmrzliny s netradičnými príchuťami plánuje ponúkať aj počas zimných mesiacov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy