Skoro jasno
25°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Izrael objavil v tuneli v Pásme Gazy telá šiestich rukojemníkov
Zdielať na

Izrael objavil v tuneli v Pásme Gazy telá šiestich rukojemníkov

Zdroj: TASR

TEL AVIV / Izraelská armáda objavila v tuneli pod mestom Rafah v Pásme Gazy telá šiestich rukojemníkov. Únoscovia ich zrejme zabili iba krátko pred ich nájdením, uviedla v nedeľu izraelská armáda. TASR sa odvoláva na agentúry Reuters a AP.

​Hamas sa k situácii bezprostredne nevyjadril

Telá všetkých šiestich rukojemníkov unesených počas októbrového útoku palestínskeho hnutia Hamas na Izrael už previezli späť do krajiny. Mali 23 až 40 rokov. Hamas sa k situácii bezprostredne nevyjadril. Izraelská armáda údajne nemala informácie o presnej polohe rukojemníkov. Mala však indície, že by sa v danej oblasti mohli nachádzať. Približne jeden kilometer od objavenia tiel zachránili vojaci predošlý týždeň jedného zo zajatých Izraelčanov.

Prezident Biden je pri dohode o prímerí optimistický

Americký prezident Joe Biden oznámil, že medzi mŕtvymi je aj americko-izraelský občan Goldberg-Polin. "Som zdrvený a pobúrený," vyhlásil Biden. Americký prezident počas rozhovoru s novinármi uviedol, že pri dohode o prímerí v Pásme Gazy je stále optimistický. "Myslím si, že dohoda je na dosah," povedal prezident a dodal, že je načase, aby sa táto vojna skončila. Objavenie mŕtvych tiel rukojemníkov vyvolalo výzvy na masové protesty proti izraelskému premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi, píše AP. Toho mnohé rodiny rukojemníkov a veľká časť izraelskej verejnosti vinia z toho, že ich nedokázal priviesť späť živých v rámci dohody s Hamasom o ukončení desať mesiacov trvajúcej vojny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy