Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Muž sa priznal k 307 prípadom násilia na deťoch, vrátane znásilnení
Zdielať na

Muž sa priznal k 307 prípadom násilia na deťoch, vrátane znásilnení

BRISBANE / Bývalý pracovník v zariadeniach pre starostlivosť o deti sa na súde v austrálskom Brisbane priznal k 307 prípadom násilia páchaného na deťoch. Štyridsaťšesťročný Ashley Paul Griffith počas svojho pôsobenia v Austrálii a v talianskej Pise v rokoch 2007 až 2022 ublížil desiatkam detí, niekoľko ich aj znásilnil, napísal na svojom serveri denník The Guardian.

Súd v pondelok 2. septembra začal čítaním všetkých 307 trestných činov, čo trvalo viac ako dve hodiny. Výpočet si, v niektorých prípadoch s plačom, si vypočula úplne zaplnená súdna sieň. Griffith prišiel v pruhovanom tričku a jediné, čo povedal, bolo "vinný", a akékoľvek ďalšie vyjadrenia odmietol.

Na zozname je 190 obvinení z nezákonného a nemravného zaobchádzania s dieťaťom mladším ako 12 rokov, ktoré bolo v jeho starostlivosti, 28 obvinení zo znásilnenia alebo 67 prípadov výroby, prechovávania a distribúcie materiálu so zneužívaním detí.

Griffith sa všetkých týchto činov podľa polície dopustil v čase, keď sa staral o deti, ktoré mu boli zverené. Na prácu s deťmi mal pritom všetky potrebné kvalifikácie. Polícia ho zadržala v októbri 2022. Pred súdom Griffith opäť stane 9. septembra, ale zatiaľ nie je jasné, kedy padne výška trestu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy