Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Dievča, ktoré napadlo spolužiakov nožom, je podozrivé z pokusu o vraždu
Zdielať na

Dievča, ktoré napadlo spolužiakov nožom, je podozrivé z pokusu o vraždu

Zdroj: TASR

PRAHA / Dievča, ktoré v utorok zaútočilo na spolužiakov v základnej škole v Domažliciach, je podozrivé z pokusu o vraždu. Právnu kvalifikáciu v stredu na svojom webe spresnila česká polícia. Dodala, že útočníčka je hospitalizovaná v nemocnici s režimovým opatrením, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Vypočúvanie svedkov

Policajti v utorok 3. septembra zaistili miesto činu a ďalšie veci dôležité pre trestné konanie a začali vypočúvať svedkov. Výsluch za účasti právneho zástupcu a pracovníčky orgánu sociálne právnej ochrany detí absolvovalo aj 13-ročné dievča, ktoré spolužiakov napadlo. Po vyhodnotení procesných úkonov polícia stanovila právnu kvalifikáciu skutku.

"Vrchná komisárka odboru všeobecnej kriminality služby kriminálnej polície a vyšetrovania začala úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania činu inak trestného vražda... spáchaného v štádiu pokusu," spresnila Pavla Burešová z policajného oddelenia v Plzenskom kraji. Podozrivú potom hliadka previezla do nemocnice s režimovým opatrením. Po lekárskom vyšetrení ju tam hospitalizovali.

Prebiehajúce trestné konanie

Kriminalisti sa v nasledujúcich dňoch budú venovať ďalším procesným úkonom, ktoré súvisia s prebiehajúcim trestným konaním. "Okrem iného budú napríklad niektoré zaistené veci dôležité pre trestné konanie podrobené odbornému skúmaniu. Predmetom preverovania zostáva aj naďalej motív tohto činu," priblížila ďalší postup Burešová.

​S ohľadom na príspevky na sociálnych sieťach či v diskusiách pod článkami zopakovala, že nejde o dievča cudzej štátnej príslušnosti. Pri takejto udalosti však nehrá štátna príslušnosť žiadnu rolu, dodala. Polícia pripomenula, že na mieste ihneď svoju pomoc poskytovali aj policajné psychologičky a krízový intervent. Ich pomoc môžu naďalej využiť deti, ich rodičia, aj pracovníci školy.

V utorok 3. septembra pred 8.00 hod jedna zo žiačok základnej školy v Domažliciach napadla nožom spolužiakov, pričom zranila dve deti. V pokračovaní útoku jej ešte pred príchodom polície zabránil riaditeľ školy. Zranené deti po vyšetrení na urgentnom príjme v domažlickej nemocnici v utorok 3. septembra popoludní prepustili do domácej liečby, ich zranenia neboli vážne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy