Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Poctivý chlapec vrátil peňaženku manažérke reštaurácie. Odmena ho poriadne prekvapila
Zdielať na

Poctivý chlapec vrátil peňaženku manažérke reštaurácie. Odmena ho poriadne prekvapila

Archívna reportáž

Čo robiť v prípade straty peňaženky

RIVA DEL GARDA / Pätnásťročný Talian našiel na ulici luxusnú peňaženku Louis Vuitton, plnú hotovosti a kreditných kariet. Peniaze si nenechal a odovzdal peňaženku na polícii. Tá ju vrátila majiteľke, ktorá je manažérka známej talianskej reštaurácie. Ako prejav vďaky pozvala žena chlapca a jeho rodinu na večeru. Avšak, po príjemnom večeri ich čakalo nepríjemné prekvapenie – dostali účet, z ktorého im bola zrazená iba desaťpercentná zľava. Informoval o tom web novinky.cz

Ako uvádza web novinky.cz stalo sa to v známom alpskom meste Riva del Garda, kde chlapec s rodičmi trávil dovolenku. Chlapec si počas jazdy na bicykli všimol peňaženku zabudnutú na lavičke, informoval denník Corriere della Sera.

V peňaženke sa nachádzalo tisíc eur v hotovosti, kreditné karty a osobné doklady. Nálezca konal poctivo a odovzdal peňaženku na najbližšej policajnej stanici.

Polícia rýchlo identifikovala majiteľku, ktorá prevádzkuje známu miestnu reštauráciu. Jej manžel požiadal o stretnutie s chlapcom a ako odmenu mu daroval 50 eur a pozval jeho rodinu na večeru v ich podniku. Rodina s radosťou pozvanie prijala a užívala si špeciality reštaurácie. Po večeri však čašník priniesol účet, ktorý bol znížený o desať percent. 

Zaskočení rodičia zaplatili a po návrate do penziónu o tom informovali jeho majiteľa. Ten príbeh rýchlo šíril miestnymi médiami, čo vyvolalo ostré reakcie na sociálnych sieťach. "Už ma v gastronómii nič neprekvapí,“ napísal jeden komentujúci. Iný dodal: "Chamtivosť je pes.Mnohí vyjadrili nespokojnosť s tým, ako bola rodina odmenená.

Majiteľka reštaurácie sa neskôr ospravedlnila s vysvetlením, že účet bol vystavený omylom. "V tomto období veľa pracujeme a sme naozaj unavení, preto sme si to pri pokladni nevšimli,“ uviedol manžel majiteľky. Rodina dostala nové pozvanie na večeru, no zatiaľ nie je jasné, či ho aj prijme.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy