Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Šokujúci prípad: Rodičia odložili 6-ročné dievča do hniezda záchrany v deň jej narodenín
Zdielať na

Šokujúci prípad: Rodičia odložili 6-ročné dievča do hniezda záchrany v deň jej narodenín

POŠKO / Neuveriteľný prípad riešia v poľskej Varšave. Rodičia tam totiž odložili do hniezda záchrany svoju 6-ročnú dcéru. Zalarmovaní policajti ich vypátrali veľmi rýchlo. Adresu im povedalo samotné dievčatko. Rodičia sa bránia, že dcéru odložili pre nedostatok peňazí. Otca policajti rovno zadržali. Vysvitlo totiž, že mu súd vymeral trest dva mesiace za mrežami pre neplatenie alimentov. Informuje o tom web Novinky.cz.

Rodičia pripravovali osobné veci dievčiny na vyhodenie

Podľa správ dievčatko do babyboxu vložil jej vlastný otec, a to v deň jej šiestych narodenín, hovorí web Novinky.cz.  Šesťročná dievčina povedala polícii nielen to, ako sa dostala do babyboxu, ale poskytla im aj informáciu o svojom domove, ktorý sa nachádza v meste Nasielsk, vzdialenom približne 50 kilometrov od Varšavy. Policajti okamžite vypátrali rodičov. Boli šokovaní, keď zistili, že rodičia už zbierali hračky a osobné veci dievčiny do čiernych vriec, pripravené na vyhodenie, píše denník Bild.

Rodina mala dlhodobo problémy s dlhmi

Zistilo sa, že otec dievčaťa, Radek, bol hľadaný Okresným súdom vo Wyszkowe za neplatenie výživného. Skončil vo väzení na dva mesiace a 15 dní. Z rozhovoru s príbuznými vyplynulo, že rodina mala dlhodobo problémy s dlhmi. "Nevychádzali s peniazmi a mali veľa pôžičiek. Pred výplatou si brali ďalšie pôžičky, a tak žili bez finančnej stability. Radek odišiel do Holandska zarobiť peniaze, zatiaľ čo Wiola sa starala o dom a dcéru," uviedol príbuzný pre denník Fakt.

Dievča zostáva v detskom domove

Dievčina oslávila svoje šieste narodeniny ešte podľa fotografií v šťastí, oblečená v ružových šatách s anjelskými krídlami. Jej šťastný deň však vyústil do ťažko pochopiteľného rozhodnutia rodičov. Radek aj Wiola žili dlhodobo v dlhoch a nakoniec ich premohli. "Radek neplatil výživné na ďalšie deti, čo spôsobilo, že sa obával väzenia. Myslel si, že Wiola nezvládne starostlivosť o dcéru sama, a preto sa rozhodol takto konať," dodal člen rodiny.

Dievča prežilo traumu. Najskôr ju opustil vlastný otec, ktorý ju nechal v babyboxe a potom ju rehoľné sestry poslali do detského domova. "Nikdy nepochopím, prečo sa rodičia rozhodli pre tento krok. Sú lepšie aj horšie dni, ale takéto veci sa nerobia. Dieťa potrebuje lásku a starostlivosť. Milujúca matka by také niečo nikdy neurobila. Ak máte problémy, mali by ste hľadať pomoc, nie sa zbaviť vlastného dieťaťa," povedali šokovaní susedia. Rodičia sa pripravovali na odchod do Holandska, kde chceli začať nový život. Teraz ich vyšetruje polícia a dievča zostáva v detskom domove, pričom o jej ďalšom osude rozhodne súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy