Jasno
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Útočník na diaľnici v Kentucky postrieľal viacero ľudí. Je na úteku
Zdielať na

Útočník na diaľnici v Kentucky postrieľal viacero ľudí. Je na úteku

Zdroj: SITA/ilustračné

WASHINGTON / Útočník v sobotu večer spustil paľbu na vozidlá idúce po diaľnici v americkom štáte Kentucky a postrelil najmenej štyri osoby. Podozrivý je momentálne na úteku a bezpečnostné zložky po ňom intenzívne pátrajú. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AP.

Niektorí sa zranili aj pri dopravnej nehode

K streľbe došlo pred 18.00 h miestneho času (00.00 h SELČ) na medzištátnej diaľnici 75, približne deväť kilometrov severne od mesta London, kde "boli postrelení štyria až šiesti ľudia", uviedol hovorca štátnej polície v Kentucky. Streľba údajne vychádzala z lesnatej oblasti alebo nadjazdu, doplnila agentúra Reuters. Starosta mesta Randall Weddle objasnil, že sedem ľudí utrpelo zranenia, no nie všetci z nich v dôsledku streľby. Niektorí sa podľa neho zranili pri dopravnej nehode. Nateraz nie sú známe žiadne obete na životoch.

Úsek diaľnice 75 uzavreli v oboch smeroch

V súvislosti so streľbou bol po troch hodinách identifikovaný 32-ročný muž bielej pleti Joseph A. Couch. Úrady ho považujú za ozbrojeného a nebezpečného a naďalej po ňom pátrajú. Momentálne prečesávajú terén v blízkosti lesa. Ľudí vyzvali, aby sa k nemu nepribližovali a akékoľvek informácie o jeho polohe hlásili na linke 911. Úsek diaľnice 75 pre vzniknutú situáciu nakrátko uzavreli v oboch smeroch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy