Jasno
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Muž vyskočil z vetroňa, padák sa mu neotvoril
Zdielať na

Muž vyskočil z vetroňa, padák sa mu neotvoril

SLANÝ / Tragédiou sa v nedeľu (8.9) skončil let vetroňa na slánskom letisku v Česku. Podľa polície počas výcviku dostal žiak panický záchvat a z lietadla vyskočil. Padák sa mu však neotvoril. Rozbehla sa veľká pátracia akcia a asi po hodine našli záchranári mladého muža v kroví. Bohužiaľ, už bez známok života.

​Udalosť, ktorá bola oznámená okolo 11:30, sa podľa policajnej hovorkyne stala pri výcviku na vetróny, v ktorom boli inštruktor a žiak. "Vetroň musí do určitej výšky vyniesť lietadlo, ktoré sa potom odpája, vo chvíli, keď sa od nich lietadlo odpojilo, podľa prvotných zistení žiak zrejme dostal panickú ataku, otvoril si vetrone a vyskočil, padák sa mu neotvoril," povedala hovorkyňa. Muž podľa nej vyskočil z výšky asi 300 metrov. Inštruktor mu už pomôcť nedokázal, vetroň mal dva oddelené kokpity.

Kladenskí kriminalisti budú zisťovať, za akých okolností sa udalosť stala, doplnila hovorkyňa. Predsedníčka Aeroklubu Slaný Katarína Vojtová sa k veci nechcela vyjadrovať. "V priebehu vyšetrovania nebudeme podávať žiadne informácie," povedala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy