Polojasno
19°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Šokujúci pôrod v centre sekty: Žena skolabovala. Bola bez lekárskej pomoci
Zdielať na

Šokujúci pôrod v centre sekty: Žena skolabovala. Bola bez lekárskej pomoci

Archívna reportáž

Šokujúci prípad zo Slovenska. Žena po pôrode neoddelila novorodencovi pupočnú šnúru.

PLASY / Polícia preveruje okolnosti domáceho pôrodu v Plasoch na severnom Plzeňsku. Záchranná služba polícii oznámila, že rodička i dieťa boli v ohrození života. ČTK o tom informovala policajná hovorkyňa Dagmar Brožová. Polícia vec preveruje pre podozrenie z ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.

Hovorkyňa zdravotníckej záchrannej služby Andrea Divišová uviedla, že záchranári prevzali do starostlivosti matku, ktorá bola v kritickom stave, aj novonarodené dieťa a previezli ich do fakultnej nemocnice. Vyjadrenie nemocnice ČTK zisťuje. Podľa serveru Krimi Plzeň, sa pôrod odohral v sídle centra Ohnivý drak a sekty Život v srdci. "Na mieste udalosti sme naozaj zasahovali a do starostlivosti sme si prevzali matku, ktorá bola v kritickom stave transportovaná do Fakultnej nemocnice Plzeň. Novonarodené dieťa mala v starostlivosti Letecká záchranná služba. Ďalej sa k tomuto prípadu vyjadrovať nebudeme," uviedla Divišová.

Ani polícia neuviedla ďalšie podrobnosti. "Od zdravotníckej záchrannej služby sme prijali oznámenie o tom, že v obci Plasy malo dôjsť k domácemu pôrodu, pri ktorom mala byť rodička aj dieťa v ohrození života. My teraz zisťujeme, či došlo, či nedošlo k nejakému protiprávnemu konaniu," povedala Brožová. Vedúci centra Ohnivý drak zverejnil na YouTube video, v ktorom tvrdí, že domáci pôrod v nedeľu 8. septembra večer prebehol normálne, žena bola v poriadku, sprevádzali ju ďalšie ženy. V pondelok 9. ale skolabovala, v tej chvíli bola stále spojená s dieťaťom pupočnou šnúrou, uviedol vo videu.

Dvadsaťročná žena z Kašperských Hôr v Česku doplatila na rozhodnutie rodiť doma. Len za prítomnosti svojej matky:

 V jednej z obcí v okrese Malacky našli novorodenca bez známok života:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy