Zatiahnuté
18°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Po brutálnej vražde olympioničky podľahol popáleninám aj jej bývalý partner
Zdielať na

Po brutálnej vražde olympioničky podľahol popáleninám aj jej bývalý partner

NAIROBI / Bývalý partner zabitej ugandskej vytrvalkyne a olympioničky Rebeky Cheptegeiovej, ktorý ju polial benzínom a zapálil, zomrel v pondelok v nemocnici na následky popálenín, ktoré utrpel pri útoku. Podľa agentúry Reuters o tom dnes informoval kenský denník The Star.

Cheptegeiová podľahla následkom zranení minulý týždeň po štyroch dňoch v nemocnici. Tridsaťtriročná bežkyňa pri útoku utrpela popáleniny na 80 percentách tela. Bývalý priateľ atlétky zomrel niekoľko dní po jej úmrtí v rovnakej nemocnici v Keni. Utrpel popáleniny na 30 percentách tela.

Pohreb Cheptegeiovej, ktorá na olympijských hrách v Paríži obsadila v maratóne 44. miesto, sa uskutoční v sobotu 14. septembra v Ugande. Bežkyňa bude pochovaná s vojenskými poctami, keďže bola členkou armády, uviedla podľa The Star jej rodina. Očakáva sa, že na obrade sa zúčastnia vysokí predstavitelia Ugandy aj Kene.

​Bývalý partner Cheptegeiovej ju napadol 1. septembra blízko vyhláseného tréningového strediska v Eldorete zhruba 25 km od hraníc s Ugandou, kde si zaobstarala dom, v ktorom žila so svojou sestrou a dvoma deťmi. Podľa policajnej správy, na ktorú sa odkazuje agentúra AFP, priateľ vnikol na pozemok v čase, keď bola s ostatnými v kostole. Po návrate domov ju pred očami dcér polial horľavinou a zapálil.

Atlétka bola hospitalizovaná v kritickom stave a zomrela v dôsledku viacpočetného zlyhania orgánov. Od októbra 2021 je Cheptegeiová treťou elitnou športovkyňou, ktorá bola v Keni zabitá. Jej smrť znovu upozornila na domáce násilie v tejto východoafrickej krajine.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy